Günün ilginç haberi oyun dünyasından, spesifik olarak Bohemia Interactive ve yaratıcısı Dean Hall’dan geldi. DayZ‘yi bir mod olarak başlatıp, ardından tam teşekküllü, satış rekorları kıran bir canavara çeviren Hall, Bohemia‘dan ayrılacağını açıkladı.

dayz-resmi

Peki bu ayrılığın sebebi ne? Hall memleketi Yeni Zelanda‘ya dönüp, kendi stüdyosunu kurmak istiyor. Ona göre DayZ, hala kusurlu bir konsept ve kendisi “nihai multiplayer tecrübesi” olarak gördüğü fikirlerinin peşinden koşmak niyetinde. Bizi en çok çeken ise Eurogamer’a sarf ettiği şu cümleleri oldu:

“Ben bir el bombasıyım. Belirli bir kullanımım var. Risk alma ve başka insanlara risk aldırma konusunda gerçekten iyiyim, hayatım boyunca bunda hep iyi oldum. Belki de ağzım laf yaptığındandır, konuşabilirim, bir şeyleri anlatabilirim. İnsanları uçurumun kenarına getirip, atlatabilirim.

DayZ ile yaptığım şey oydu, bunu şimdiye kadar iki kere yaptım. Ama en nihayetinde bu, ekipte bulunması kötü bir karakter tipi. Eninde sonunda sizi devamlı risk almaya iten bir adamı istemediğinizi fark edersiniz. O yüzden, ben bir noktada bu proje için felaket olacağım, en azından liderlik rolünde.”

Hall, bir veya öteki şekilde Bohemia‘ya yardımcı olmaya devam edecek. Belki lider değil ama, kreatif anlamda işin içerisinde olacak, fakat katkısı giderek azalacakmış. Tabii bu noktada ipler biraz Bohemia’nın elinde. Hall onların genel takvimine uymayı planlıyor.

dayz-standalone-august-devblog-screen-8

Gerçekten de ilginç bir karar ama kendi hakkında söyledikleri daha da ilginçleştiriyor. “Ben bunu batıracağım” diye düşünmek ve bunu söylemek cesaret ister. Anlaşılan Hall, oyunların “iş” kısmına eğilmek, stabilite gerektiren kısımlarında vakit geçirmek istemiyor. Onun derdi yeni bir şey yaratıp, tutup tutmayacağına dair şüpheye düşmek, o şüpheyi aşmak. Bakalım bir sonraki işinde durum ne olacak?

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.