Gerek sitemizde gerek YouTube kanalımızda bol bol Lovecraft mitosu konuştuk, hatta yeri geliyor hâlâ konuşuyoruz. Cthulhu mitosu üzerine, dile kolay dört yazı yazmış masum bir yazar olarak bu konunun pek eskiyen bir konu olduğunu söyleyemem şahsen. Bunun yanında şunu da eklemem lazım ki popüler kültürde çokça bilinse ve birçok fantastik kurguda bu evrenden ilham alınmış olsa da evrenin kendisini direkt olarak pek fazla göremiyoruz. İşte bu konuda bir farklılık yaratan ve Lovecraft canavarlarını direkt olarak bizim evrenimize dahil eden HBO dizisi Lovecraft Country, maalesef ki bu misyonerliği sürdüremeyecek. Zira ikinci sezon onayı alamadı.

Lovecraft Country, ikinci sezon ile devam etmeyecek. Yetenekli oyuncu ve kamera arkası ekibinin bu işe kendilerini adamasına, dizideki sanatkarlığa ve bu mükemmel seriyi yaratan Misha Green’e minnettarız. Tabii bir de hayranlara, bu yolculukta bizleri yalnız bırakmadığınız için!

Yukarıda yazdığım yorumu Deadline’a iletmişler, sağ olsunlar, var olsunlar. Yalnız Variety’nin dediklerine bakacak olursak bu dizinin iptal edilmesi büyük bir sürpriz değil, yani sorun burada HBO’nun çatır çatır dizi iptal etmesi de değil aslında, yalnızca bu dizinin bir romandan adapte edilmiş olması ve bu romanın bir devam kitabına sahip olmaması. Devamı gelmemiş olan kitap uyarlamalarında HBO’nun böyle bir yola girdiğini söylüyor Variety, biz de onlara güveniyoruz.

Lovecraft Country şahsen benim ilk bölüm itibariyle beğendiğim ve devam etmek istediğim bir diziydi. Hayatın genel koşuşturmacası yüzünden erteleyip duruyordum. Bu haberin önüme düşmesi de belki bana yukarıdan gelen bir işarettir, ne dersiniz? Evren adeta haykırıyor bana: Dizi elden gidiyor Yağmur, koş!

Doğrusunu söylemek gerekirse ben dizinin iptal edilme sebebini anlıyorum, muhtemelen başından beri zaten yazarın ikinci kitabı da çıkartmış olması gibi bir ön şart koşmuşlardı fakat hayranların yine de üzgün olduğunu görebiliyorum. E tabii ki herkesin üzülmeye hakkı var, sonuçta 78. Golden Globes ödüllerine En İyi Dram Dizisi dalında aday olmuş, seveni bol bir yapımdan bahsediyoruz. Belki devam edebilseydim ben de bayılırdım, bilemiyorum.

Unutmadan şunu da söyleyeyim: İlk Bölüm Canavarı adındaki tatlı programımızda da inceledik bu diziyi, hemen şuradan ulaşabilirsiniz. Eee sevgili geekler, peki siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Lovecraft Country’nin iptal edilmesi doğru bir karar mı yoksa dizinin henüz keşfedilmemiş bir potansiyeli var mıydı? Yorumlara bekleniyorsunuz efendim!

Author

Batı Edebiyatları okur, kedi sever. Bir de buralarda yazıp çizer. @mightbeyagmur

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.