Her şey Tony Stark’ın Incredible Hulk’ın sonunda görünmesiyle başladı. O dönem “Vaay, süpermiş, acayip” falan deyip geçmiştik. Sonra, olayın oradan Avengers’a bağlanması falan her şeyi bambaşka bir noktaya getirdi. Bugün artık herkes “Elde avuçta ne var aynı kazanda kaynatalım, şu birleşik evren pazarından azıcık da biz faydalanım” mantığını güdüyor, bu vesileyle de arşivler karıştırılıyor, fikir takımları kuruluyor, karakterler uysa uymasa bir yerlerden bağlanmaya çalışıyor. DCEU, Godzilla/King Kong, Universal’ın Monsters evreni falan derken, Hasbro’da bu trene sıçramayı sonunda başarmış görünüyor.

BQX4erOCcAAZ5GA

Bu büyük oyuncak firması elinde bulundurduğu markalara bakmış ve hepsinin birbiriyle bir şekilde uyabileceğini düşünmüş olacak ki, beş farklı evreni tek bir evren haline getirmeye karar vermiş. Bunu da sinemaya taşırken Transformers filmleriyle kazançlı bir ortaklık kurdukları Paramount ile birlikte yapmayı tercih etmişler. Bu anlaşmanın içeriğini beş marka oluşturuyor: G.I. Joe, Micronauts, Visionaries, M.A.S.K. ve ROM: SpaceKnight. 

Hasbro-MASK

Acaba teker teker kendi evrenlerine de sahip olabilecek ve içlerinde çok fazla kahraman olan bu markaları birleştirmeye gerek var mıydı bilemiyorum. Ama doğru yapılabilirse çocukluğunu bu oyuncaklarla geçirmiş geniş bir kitleye hitap edecekleri kesin. Açıkçası diğerlerini hemen hemen hiç bilmesem de, G.I.Joe ve M.A.S.K.’ı zamanında izlemiş biri olarak bu ikisinin birbirine uyum sağlayabileceğini düşünüyorum. Diğerlerine de Google’dan şöyle bir baktığımda onların da çok uzak temalarda olmadıklarını gördüm. Haliyle doğru ekip, doğru senaryo ve doğru yönetimle bu iş yürüyebilir.

image

Ama bir başka Hasbro markası Transformers’ın geldiği durum, bir de çekilen iki G.I.Joe filmlerinin kalitesi düşünüldüğünde, ortaya çıkacak iş ile ilgili fazlasıyla soru işareti var kafamda. Hele bir de zorlama olarak bir bütünleşik evren yaratılıyor olması da bu endişeleri azaltmıyor, bilakis, arttırıyor. Hazır Transformers demişken, robot-arabalarımızın ya da Battleship ve Jem and the Holograms gibi filmi başarısız olmuş Hasbro markalarının bu evrene katılıp katılmayacağı ile ilgili ise henüz bir haber yok.

rom5001copyzpse7719df3jpg-b69293_1280w

Sizce bu işin sonu nasıl olur geekler? Bu iş bir çocuk oyuncağı mı, yoksa yine bir çocukluk travması mı?

Author

A Man Who Walks Alone... @tutkutuzlu

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.