Hearthstone betasına geçmeden önce oyuna karşı ön yargılı olduğumu itiraf etmem lazım. Çok uzun zaman World of Warcraft ve Magic The Gathering oynamış biri olarak Blizzard oyunun duyurusunu ilk yaptığı andan beri oyunu heyecanla bekliyordum. Tabii ki bu heyecanın yanında yüksek bir beklentide getiriyor.

Oyun Herkesi Hedefliyor

Oyun Magic’e benzer bir sistem üzerine kurulmuş. Her kart oyununda olduğu gibi burada da istediğiniz kartları seçerek kendi destenizi oluşturabiliyorsunuz veya Blizzard’ın sizler için hazırladığı destelerden biri ile oynayabiliyorsunuz. Diğer oyunlardan en büyük farklı ise sınıflara özel kartlar ve özellikler.

Şuan betada oyunda 3 farklı oynama şekli mevcut; practice, play ve arena.  Practice modunda farklı zorluk seviyelerindeki bilgisayara karşı oynuyorsunuz. Play is practice modunun gerçek oyunculara karşı olan hali. Arena ise oyunun geleceğinin yattığı asıl oynama modu. Arena’da oyuncular rastgele gelen 3’er karttan birini seçerek 30 kartlık destelerini oluşturuyorlar. Hangi kartların çıkacağı tamamen şansınıza kalmış (rare, epic veya legendary kart sayıları sabit ancak bunların ne olacakları değil). Bu deste ile 3 kere yenilme hakkınız var, 3 kere yenildikten sonra bu deste kullanılamaz bir hale geliyor. Arena’ya katılmak ücretli 150G yani gerçek para birimi ile 1.99$. Arena’da her kazandığınız maç size rastgele ödüller veriyor. Bu ödüllerden bazıları kart yaratmanızı sağlayan arcane dust, oyun içi gold veya kart paketi.

İç Ekonomi Sistemi Başarılı

Blizzard’ın ilk bedava oynanabilir oyunu olacak Heartstone için iyi bir ekonomi sistemi oluşturmuş. Oyunda yeni kart paketleri açmak için golda ihtiyacınız var. Gold almanın bir yolu şimdilik 40g civarında ödülü olan günlük questleri yapmak, ama buradan gelecek gold tabii ki size yetmeyecek. Gerçekten kendiniz denemek ve iyi gold kazanmak istiyorsanız gitmeniz yer Arena. Burada da biraz şans birazda oyunu tanımak gerekiyor. Her sınıfın kartlarını, neler yapabildiklerini, genel stratejilerini bilmeniz oyunu kazanmanızda büyük etken oynuyor. Ama tabii her kart oyununda olduğu gibi şans etkenini de unutmamak lazım.

Oyunun geneline baktığımızda Blizzard’ın kolay kurallarıyla herkesi hedeflediği bir oyun yarattığını görüyoruz, ayrıca oyunun kolay oynanması ve zamanlı olması oyunun hızlıca oynanmasını sağlıyor. Çok derin ve stratejik bir oyun olduğunu söylemem mümkün değil ancak oyunun eğlenceli olduğu da bir gerçek. Betanın bitmesine ve oyunun son evresine girmesine az kaldı, bakalım son değişikliklerden sonra oyunun son hali nasıl olacak.

Author

Güncel masa üstü oyunları takip etmek için: https://instagram.com/egetunca Sorularınız için: egetunca@gmail.com

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.