Bu habere normal bir giriş yazmak beni epeyce zorluyor arkadaşlar çünkü başlığı gördünüz; ben de bu başlığı atmadan yaklaşık birkaç dakika önce, biraz sonra aşağıya bırakacağım o güzeller güzeli, on yılların hayırlı incisi tweet‘i gördüm. İnanın, tam şu an, klavyede harflere teker teker basarken mutluluğumu bastırmaya hâlâ gayet ediyorum. Ama bir taraftan da şunu soruyorum kendime: Uzun soluklu bir Doctor Who hayranı olarak hele de son birkaç yılı “Olmasam da olurmuş” diyerek geçirmişken, böyle bir duyurudan sonra kendimi gerçekten tutmam gerekiyor mu? Samimi olarak gerekmiyor sanki zira dizinin resmi twitter hesabından yapılan duyuruya göre modern serinin tartışma payını az bırakacak şekilde en favori ikilisi, onuncu doktor David Tennant ve onun eğlenceli yoldaşı Donna Noble rolüyle Catherine Tate, altmışıncı yıl şerefine dizide tekrar boy göstereceklermiş!

Sizler bu yazıyı, yazılmasından saatler sonra okuyacaksınız ancak en azından haberi gördüğüm ilk anda duyduğum mutluluğu, böyle bir giriş yazmaya karar vererek yeterince aktarmışımdır diye düşünüyorum. Yani, bu satırları yazdığım için Allah utandırmasın ancak Chris Chibnall ile on üçüncü doktorun diziden ayrılışının ardından Doctor Who için pek çok şey yoluna giriyor gibi duruyor. Utandırmasın diyorum çünkü Moffat başyazarlıktan ayrılıp da yerine, 42 gibi bölümlerin yanında spin-off Torchwood’da da yazan ve Broadchurch gibi harika bir diziyi hayata getiren Chibnall geçtiğinde de çoğumuzun beklentileri arşa çıkmıştı. Ancak bu sefer değişimin iyi rüzgârlar estireceğine dair umutlar biraz daha sağlam temelli geliyor insana.

Geçtiğimiz yılın yazında, modern serinin gerçekleşmesinin mimarı Russel T. Davies’in başyazarlığa döneceği haberinden beri bu şekilde hissediyorum. Tabii o zamanlar, daha önümüzde yayınlanmamış bir özel bölüm ve koca da bir sezon vardı ve Davies’in dönüşünü işaretleyen 2023, çok uzak bir zamanda gibiydi. Son bir hafta içinde ise art arda iki yeni Doctor Who haberi aldık. Bunlardan ilki Ncuti Gatwa‘nın yeni doktor olarak seçilmesiydi yani Chibnall’ın ayrılışını kesinleştiriyordu, ikincisi ise bugün gelen Tennant ve Tate haberi oldu.

Bu, temelli bir dönüş değil elbette. 2023 yılı aynı zamanda Doctor Who’nun altmışıncı yılına da denk geldiği için, ellinci yıla denk gelen The Day of the Doctor bölümünde olduğu gibi bir özel bölüm yazacaklar ve bu bölümde de Tennant ile Tate yer alacak. Davies konuyla ilgili olarak “[Tennant ve Tate] Geri dönüyorlar! İmkânsız gibi gözüküyor; önce yeni bir doktor duyuruyoruz, sonra da Donna ile eski bir doktorun geri döndüğünü, neler oluyor? Belki de bu, kayıp bir hikâyedir. Ya da paralel bir dünya. Ya da bir rüya, bir aldatmaca ya da bir geçmişe dönüş. Onaylayabileceğim tek şey, en büyük yıldızlarımızdan ikisinin, hayatlarının savaşı için yeniden bir araya gelmesiyle muhteşem olacağı.” demiş. Ay n’olur öyle olsun!

Başka hedefleri bilemiyorum ama Doctor Who için hedef cidden 2023 galiba. Siz ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.