Her insanın, yıl içerisindeki favori zamanları farklı olur. Kimi baharı sever, kimi yazı hatta kimi anlayamadığım bir şekilde kışı… Biz içerik üreticileri için ise yılın favori zamanı tabii ki yılın son zamanlarıdır. Atlattığımız bir yıl içerisinde çıkan içerikleri gözden geçirmek, sıralamak, listelemek kısacası yılın küçük bir özetini geçmek bizim için vazgeçilmezdir. Tabii, sadece bizim için değil, dünyadaki tüm şirketler için de bu böyledir. Uzun yıllar boyunca Youtube’un bir geleneği haline gelen ve Youtube’da bir yılın nasıl geçtiğini özetleyen Youtube Rewind videoları bunun en güzel örneklerinden biri, ya da biriydi. Fakat Youtube, senemizin nasıl kötü geçtiğini resmileştirircesine bir karar aldı: Youtube Rewind bu yıl olmayacak!

Yani bu yılın ne kadar kötü olduğunu tescillemek için Youtube Rewind’ın iptal haberine gerek yok. Gel gelelim bir yılın ne kadar kötü olduğunu tescillemek Youtube Rewind’a da düşmez. Zira başlangıçta oldukça güzel bir konsept olarak hayatına başlayan Rewind, 2018 yılında öyle kötü bir video çıkardı ki izleyiciler tarafından yerin dibine gömüldü hatta Youtube tarihinin en çok dislike alan videosu oldu. Youtube bana kalırsa bu olaydan sonra daha da kötü bir karar vererek 2019 yılında Rewind adı altında “Yılın en çok izlenenleri” tarzında bir liste videosu yaptı ve Rewind’ın kötü giden çizgisini daha da aşağı çekti.

Fakat iyi ya da kötü Rewind videolarını izlemek, eleştirmek, yorum yapmak bizim açımızdan eğlenceli bir aktiviteydi. Fakat öyle gözüküyor ki 2020 bu eğlencemizi de elimizden aldı. 2010 yılından beri yaptıkları Rewind serisine bu yıl ara verdiklerini açıklayan Youtube, insanların bu yılı atlatması için video içerik üreticilerinin elinden geleni yaptıklarını ve ortaya harika içerikler çıkardıklarının farkında olduklarını belirtirken bu yılın diğer yıllardan farklı olduğunun altını çizerek Rewind videosu yapmanın doğru gelmediğini söyledi. Böylece bu yıl bizim konuşacak şeylerimizden biri daha eksildi.

Peki, siz ne diyorsunuz Youtube’un bu kararına? Sizce her tarafın yangın yerine döndüğü bir dünyada doğru bir karar mı verdi yoksa ne olursa olsun şov devam mı etmeliydi? Yorumlara gelin hem bunu konuşalım hem de en sevdiğimiz Rewind videolarından bahsedelim.

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.