Duyurulduğu ilk andan itibaren tüm geek camiasında umutla beklenen, bu bekleyişe asla gerçekleşmeyen Jodorowsky’nin Dune’unun hatırası ve yönetmeninin Denis Villeneuve olmasının güvencesi de eklenen en yeni Dune uyarlamasını geçtiğimiz yılın sonunda izledik. Filme yönelik umutların kimi, ne ölçüde tatmin ettiği çok başka bir soruydu ancak hepimiz, izlediğimiz şeyin hem iyi bir film hem de iyi bir Dune uyarlaması olduğunda hemfikirdik. Dolayısıyla bu sefer de belki çok büyük bir umutla değil ama mutlaka istekle ikinci kısmı beklemeye başladık. Bizim bekleyişimiz sürerken bir yandan da filmin prodüksiyonu devam ediyor; bugün de devam filminde evrenin hükümdarı Padişah İmparator 4. Shaddam rolünü üstlenmesi için Christopher Walken‘ın seçildiği açıklandı.

Akademi ve BAFTA ödüllü Christopher Walken, hikâyenin ikinci kısmı için kadroya katılan ilk isim değil elbette. Nisan ayının sonunda Florence Pugh, aylardır ağızdan ağıza dolaşan dedikodular sonunda doğrulanarak Prenses Irulan ve Austin Butler da Feyd-Rautha rolleriyle kadroya eklenmişlerdi. İmparatorun da seçilmesiyle filmin ikinci kısmına ve dolayısıyla ilk kitaptaki öykünün nihayetine ermesine dair en büyük eksikler tamamlandı diyebiliriz.

Bildiğiniz gibi ilk film, kitabın ilk yarısına odaklanıyor ve Paul ile Jessica’nın Fremenler arasına kabul edilmesiyle son buluyordu. Kitabın bu kısmı için -bir anlatıcının bulunmaması haricinde- söz konusu karakterlerle tanışmamamız zaten beklenen bir şeydi. Fakat buraya kadar olan kısımda dahi ekranda görmesek bile İmparator ismi, Atreides hanesinin Arrakis macerasını başlatmak ve başlarına gelecek olan talihsizliklerin yolunu yapmak bakımından birkaç kez anıldı. Dük Leto’yu Arrakis’i yönetmek üzere görevlendiren oydu, bunu yaparken Baron Harkonnen’in planlarına uygun hareket eden de oydu hatta diğer hanelerden gizli anlaşmalar yapıp, sözde tarafsız ordusunu Atreideslerin üzerine salan da oydu. Giriş ve gelişme kısımlarında gıyabında tanıştığımız İmparator’u ikinci filmde, bu sefer kanlı canlı bir şekilde, olayların kızışması ve sonuçlanmasında kilit bir noktada izleyeceğiz.

Ben bu karakter eşleştirmesinden razıyım. Siz ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.