Görmüşsünüzdür, bugün internetlerimizde viski meraklılarına özel iteleme iş yapan Cardinal Spirits sayfasının, bildiğimiz ince belli, 2 liralık Paşabahçe bardağını 25.00$’dan itelemesi mevzu oldu. Bir de yanına “After years of research in Scotland with the best Scotch distillers in the world, he found this glass to best express the nose and taste of a fine whiskey.” yazmışlar. He ya kardeş, helal olsun.

Bu girişimciliğinden ötürü Cardinal Spirits’i tebrik ediyor ve aşağıdaki alternatifler de bizden gelsin diyoruz! Türkiye’nin her yanından bardak takımlarını sizin için özelleştirdik!

1) The Amazing Kartonné Bardak – 23.95$

viski-bardak-karton

Üsküdar vapurunda büfecilik yapan Mehmet Özyetmez’in yıllar süren araştırmalarından sonra, özellikle viskinin aromalı gövdesinin hafifçe keşkül titremesine maruz bıraktığını gözlemlediği bu bardak, özellikle genç yaştaki viskilerin tadımları için ideal.

2) Wonderful 234 Kupon Arkorok Collection – 31.95$

viski-bardak-arcoroc

90’larda bir dönem hardcore ev kadınlığı yapmış, şimdi yoga ve nefes egzersizleri ile içindeki şibumiyi açığa çıkartmış Sevil Akçiçek, dokuzuncu boyutta trans halindeyken kendisine vatsap üzerinden Buda’nın, özellikle 24 yıl ve üzerindeki viskileri bu bardakla içmesini tavsiye ettiğini belirtiyor.

3) Die Epicshen Bardach Innovatzion Model – 36.65€

viski-bardak-epik

Viski ve puronun tadını bilen plaza gazetecileri için Evkur tarafından Viyanalı dok işçilerine özel sipariş edilen sınırlı sayıdaki bu bardaklar, İskoş ustalığı ile üretlimiş ince belli cam bardakların ciddi bir tasarım açığını kapatıyor. Bin yıllar süren araştırmalarının sonunda ince belli ile içilen viskinin kenardan damladığını fark eden Viyanalı ustalar, ince bellinin altına bir chaitabai ekleyerek bu problemin önünde geçmiş. DİKKAT! 260$’dan daha ucuz viski içmeyen, sınırlı sayıda usta damak içindir.

4) Magnificent I Ran Kappaware – 79.95$

viski-bardak-ayran

Bin yıllarca önce Göbeklitepe’nin derinliklerinde gizemli ustaların, simya metodolojisinin temellerini kullanarak ürettiği bu bardaklar, uzun süre boyunca gizemini korumuştu. İskoç viski uzmanı Mehmet McYaşaroğlu’nun uzun süren araştırmaları, bu özel bakır bardakların, sadece meşe fıçısında saklanmış viskiyi içmek için üretildiğini ortaya koydu. Dünyada sadece 12 kopyası bulunuyor.

5) Suupa Nihon Nomimasu Barrudaku – 350.000¥

viski-bardak-kulplu

Japon ustalarının iki kere temperleyerek dövdüğü çelikten yapılan bu bardak, dünya üzerindeki tek şeffaf çelik olduğu gibi, viski içmek için de en üstün deneyimi sunuyor.

6) Gottlieben Unter Nibelungen – Pahabiçilemez

viski-bardak-demir

Bu bardakla viski içmeniz zor, çünkü Martin Luther’in İncil’i Almanca’ya çevirerek din reformunu tetiklediği odanın demirlerinden sökülüp yapılan bu bardak, ancak Papa bir kardinali aforoz etmek isterse kullanılıyor. Bu fincan içerisinde şarap değil viski ikram edildiğini gören kardinalin “Geçti Pie Domine, Sür Eşeği Antiye” diyerek kardinal rozetini ve asasını Papa’nın masasına bırakması gerekir.

7) Extavagant Double Duble All Rocky Machete – 34.95$

viski-bardak-duble

Amerikan – Çin dostluğunu temsil etmesi için Nixon tarafından 1972 yılında sipariş edilen bu özel bardaklar, bilhassa Tenessee bölgesinde viski tüketiminde sıkça kullanılmaktadır. On yıllar süren araştırmasının sonucunda bir bardakta pancar şalgamı, öbür bardakta iki parmak viskinin çok iyi gittiğini fark eden Nihat Connors, 2007 yılında kadın hakları ile ilgili yersiz bir espri yaptığı için twitter kullanıcıları tarafından dövülerek öldürülmüştür.

8) The One And Only: Platiqué Bardaq – 749.95$

viski-bardak-plastik

Ve koleksiyonumuzun en nadide parçası. Özellikle endüstri devrimi sonrasında işçi sınıfın temsilcisi haline gelen plastik, 1972 yılında Star Wars’da ışın kılıcını durdurabilen tek özel materyal olması ile ünlendi. İlerleyen yıllarda Wolverine’in kostümünde kullanılan plastik, on yıllarca süren araştırmasından sonra İskoç viski uzmanı Matthew McMahoney tarafından, “The best ever tasting experience in the world since double lavaş arası soğanlı adana” olarak tarif ediliyor. Sadece damağının tadına güvenen viski eksperlerine tavsiye ediyoruz.

2 Comments

  1. alp demirkabız Reply

    kuponla dagıtılan efsanevi mavi yemek takımının fotosunu nasıl buldunuz lan? hayır yani ne yazdınız da çıktı 😀

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.