Bakın, eğer fikirlerine katılmadığınız ya da direkt olarak sevmediğiniz bir politik lider varsa; bunu ifade etmenin ne çeşidi makbul, ne çeşidi ise uygunsuz bunda karar kılmanın nesnel bir yöntemi yok. Ancak işbu satırların yazarına sorarsanız şiddete varmayan tüm ifadeler makul bir protestodur, bunu söylerim. Diz çökmek, slogan atmak, oturmak, ayakta durmak, tencere tavaya vurmak… ya da ismi manidar bir şarkıyı tekrar en çok dinlenenler listesine sokmak.

İngiltere’de tam olarak bu oluyor. Amerika’nın çok tartışılan, ekseriyetle de sevilmeyen başkanı Donald Trump 13 Temmuz günü İngiltere’ye ilk resmi ziyaretini yapmaya hazırlanıyor. İngiltere’yle ilgili ciddi bir husumeti var Trump’ın; daha önce Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ile Twitter’dan kapıştığı gibi, kendisine yönelik yapılacak protestoların endişesiyle ziyaretlerini de iptal etmişti daha önce. Fakat şimdi geliyor ve İngiliz halkının bir bölümü buna münasip bir cevap vermek istiyor.

Trump

Bunun için de bir kampanya başlamışlar. 6 Temmuz ve 12 Temmuz günleri arasında tüm Birleşik Krallık ikametli müzikseverleri Spotify, Apple Music, Google Play Music gibi yerlerden Green Day imzalı American Idiot’ı alıp dinlemeye teşvik ediyorlar. Eğer yeterli kişi dinlerse, American Idiot tam Donald Trump’ın Ada’ya indiği gün listelerde bir numara olmuş olacak. Deney şimdiden başarılı olmuş gibi gözüküyor, zira American Idiot pek çok listede şimdiden, çıkışının üstünden on dört yıl geçmiş olmasına rağmen; boy göstermekte.

Dahiyane değil mi? Bence öyle, çünkü bir yandan barışçıl ve akıl dolu bir protesto yöntemi. Bir yandan da gerçekten Donald Trump’ın kararakterini düşününce çok kıymetli. Trump boyuna Twitter üzerinden ego savaşlarına girip, kendisine yönelik eleştiri getirenlerle ağız dalaşı başlatmayı aşağısında görmeyen bir adam. Ülkeye ayak bastığında “American Idiot” şarkısının bir numara oluşunun onu şahsen delirtmeme ihtimali, şu dakikaya kadar çizdiği portreye bakılınca imkansıza yakın. Hem Trump delirsin, hem Trump karşıtı bir müzik grubu üç beş para kazansın, hem de hep beraber gülüp eğlenelim… Protestonun daha iyisi olur mu?

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.