Muhtemelen Geekyapar olarak kurulduğumuz günden bu yana en çok internetin varlığına şükretmiş ve onu övmüşüzdür. Yani bunun aksini düşünmemiz mümkün olamaz sanırım, öyle değil mi? Biricik sitemiz ve kanalımızın varlığını, bir sürü güzel muhabbete ve birbirinden harika dostlara sahip olmamızı tamamen internetin bizzat kendisine borçluyuz. Fakat bana göre biz, doğuşuna ve yükselişine şahit olduğumuz internetin ne kadar büyük bir devrim olduğunun tam olarak farkına varamıyoruz. Bugün de aslında bunun doğruluğunu bir kez daha kanıtlayan bir haber ile karşınızdayım. Lucasfilm, The Mandalorian dizisi için Deepfake videosu yapan bir Youtube kullanıcısını işe aldı.

Bundan tam olarak yedi ay önce The Mandalorian dizisi muhteşem bir sezon finaliyle bizlere veda etti ve arkasında da büyük bir heyecan dalgası bıraktı. Luke Skywalker’ı, yeşil ışın kılıcıyla birlikte yeniden genç olarak gören tüm hayranlar bir anda Star Wars’u izledikleri ilk zamanlara döndüler, duygulandılar ve büyük bir ilham hâlinde resimler çizdiler, şarkılar söylediler, videolar çektiler. Bu videoları çeken insanlardan biri de Mark Hamill’in, genç Luke Skywalker olarak daha iyi görünebileceğini düşünen ve bu konuda harika bir Deepfake videosu yapan Shamook isimli kullanıcıydı. Shamook, Lucasfilm’in elindeki tüm imkânlara rağmen yapabildiğinden çok daha bir iyi çıkardı ve yaptığı bu video, iki milyon izlenmeye ulaştı. Lucasfilm de bu başarıya kayıtsız kalmadı ve Shamook’u, stüdyolarında işe aldı.

Şimdi zaten elindeki, nispeten kısıtlı imkânlarla harika bir iş çıkaran Shamook’un eninde sonunda iyi bir kariyeri olacağını tahmin edebilirdik. Fakat işte internetteki bir kullanıcının, yüklediği bir video sayesinde, belki hepimizin hayallerini süsleyen bir firmadan iş teklifi alması, internetin ne kadar değerli bir ortam olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Normalde yıllarca tecrübe, onlarca farklı iş başvurusu ile işe alınacağınız bir kurum, sırf eğlenmek için yaptığınız bir videoya bakıp hayatınızın iş teklifini sunabiliyor. Biz de bu durumu mümkün kılan internete bir kez daha âşık olmadan edemiyoruz.

Siz ne düşünüyorsunuz sevgili dostlarım bu konu hakkında? Sizce de internet, mucizelerin gerçekleştiği bir yer değil mi?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.