Son yıllarda beyaz perdede tanıştığımız iki yeni Joker’den birisinin, yani Jared Leto‘nun, gerek Suicide Squad filmine gerek film içerisinde kendisine ve gerekse de kendisinin Joker potansiyeline haksızlık edildiğini düşündüğünden haberdarız. Böyle düşünmesinin sebepleri de yok değil açıkçası: Ayer’in çektiği 2016 yapımı Suicide Squad filmiyle stüdyonun karar verip karşımıza çıkarttığı Suicide Squad arasında dağlar kadar fark olduğu uzundur konuşuluyor, bunu destekleyecek fragman tonu farklılıkları da malum. Jared Leto’nun iyi oyunculuğu bir tarafa, en az canlandırmayı seçtiği karakterler kadar değişik ve sivri bir insan olması da Suicide Squad cephesindeki memnuniyetsizliği dillere düşürmek açısından tuz biber. Daha öncesinde pek çok kez, bazen çok abes şekillerde dahi rahatsızlığını dile getirmiş olan Jared Leto, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda yine bu konuya değinmiş. Bu seferki beyanları sadece kendisine yönelik değil, hayran cephesi için de ilgili olabilir çünkü kendisi, tıpkı Snyder Cut gibi, Ayer Cut’ın da yayınlanmasına destek çıkmış.

Biraz önce de bahsettiğim gibi, David Ayer’in yönetmenliğinde çekilen Suicide Squad filmi, Warner Bros.’un müdahalesinden sonra izleyiciyle buluştuğu hâliyle Ayer’in kafasındakinden de, filmin çekilen sahnelerinden de büyük ölçüde farklıymış. Bu farklılıklar hikâye örgüsünden başlayıp, mesela Ayer bir noktada Joker’in Enchantress ile birlik kurmasını planlamış; Joker’in bir sürü çekilen sahnesi olmasına rağmen filmde neredeyse hiç görünmemesine kadar gidiyor. Neticesinde ise ortaya DC sinematik evreninin özeti gibi dağınık ve ne olduğu çok da anlaşılamadığı için, özellikle Joker açısından çoğu kişiyi heyecanlandıramayan bir iş çıkıyor.

Stüdyonun Ayer’i yapması için zorladığı değişiklikler, internet çağında gizli kalabilecek gibi değil dolayısıyla olay artık kamuoyunun bilgisi dâhilinde olduğu için, çevrimiçi bir #ReleaseTheAyerCut etiketinin doğması da işten bile değil. Hayranlar, Justice League ve Snyder’de olduğu gibi Suicide Squad’ın da Ayer çekimini izlemek istiyorlar. Biliyorsunuz, başlatılan #ReleaseTheSnyderCut hareketi başarıya ulaşmış ve Warner Bros. filmi dört bölüm hâlinde HBO Max’a çıkartmaya karar vermek durumunda kalmıştı. Gerçi daha sonrasında kendi evrenleri için gelecek projelerde Snyder’a verdikleri yığınla güven oyunun ardından çok da “durumunda kalmış” yüklemi buraya uymuyor olabilir, belli ki memnunlar. Ancak hayranlar her ne kadar HBO Max’ta filmin Ayer çekimini de izlemek isteler ve son durumda Justice League örneğinden sonra, istediklerini almaları da mümkün gözükse de kasım ayında Ayer, böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtmişti. Yine de Ayer’in söylentileri yalanlaması hayranların ve Leto’nun umudunu kırmışa benzemiyor çünkü Leto, ortaya çıkan filmin yanında, elden geleni yapmak için tüm tarafların bir şansı daha olmasının herkesi mutlu edebileceği minvalindeki düşüncelerini açıklamış. ReleaseTheAyerCut‘a bir destek de Leto’dan diyebiliriz yani.

Bir Ayer sürümü izleyebilmek olası mıdır, burası tartışmalı çünkü evet, Snyder’ın kafasındaki filmi görmek açısından hayranlar bir zaferi hanelerine yazdılar diyebiliriz. Hatta bu filmde garip bir şekilde Leto’nun Joker’i de gözükecek deniyor. Fakat Warner Bros. da hâlihazırda sıradaki James Gunn’ın Suicide Squad filmiyle ilgileniyor. Suicide Squad açısından şu anki durumda ne Affleck’in ne Cavill’in rollerini tekrar etmeyeceği bir DC sinematik evreninde, bunlardan apayrı ve yeni oyunculu bir Joker filmi çekilmişken; olmuş bitmiş ve devamı gelmeyecek bir Justice League filminin alternatifini yayınlamakla aynı durumdan bahsetmiyoruz. Fakat çağ da garip bir çağ ha, yarın ne olur onu da kestiremiyoruz.

Benim için çok fazla bir şey değişmeyecek, bu filmler böyle çıktıkça, boynumuzun borcu deyip belki izleyip belki de izlemeyeceğiz. Fakat Jared Leto gibi bir oyuncu için, bütün bu süreçten daha farklı endişelerimiz olabilirdi. Yani, akademi ödüllü bir insansın, neredeyse tartışmasız şekilde iyi sayılan filmlerde roller almışsın, süper kahraman sevsin sevmesin hayran gözünde kredin zaten tavanda. Gidiyorsun, Todd Philips’in Joker filmini engellemek için baskı yapıyorsun, kendinin Joker olduğun bir özel Joker filmi ihtimali için menajerleri falan araya sokup şirketin yöneticilerini aramasını istiyorsun falan. Biraz salsak mı Joker’i, antipati oluşturmaz mı insanda? Siz ne dersiniz?  

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.