Disney’in, artık diğer geek fuarlarına ihtiyacının kalmadığını cümle aleme göstermek için her yıl büyük etkinlikler eşliğinde düzenlediği D23 Expo; 14 Temmuz itibari ile başladı ve bu fuara katılacak kadar şanslı olamayan geekler nefeslerini tutup fuardan haber alacakları sitelerin sayfalarını yenilemeye başladı. Öte yandan olan bitene yakından tanık olacak kadar şanslı olan bir takım kişiler de var. Genellikle basından oluşan ama bir şekilde orada olmaya hak kazanmış sıradan geeklerin de içinde olduğu bu azınlığı; D23, SDCC gibi fuarlara katıldıkları her defasında acayip kıskandığımızı saklayacak değiliz. Ama bir yandan da bize içeriden bilgi taşıdıkları için bu kıskançlığı çok da yüzlerine vurup ilişkiyi dargınlık noktasına getiremiyoruz. Sonra mazallah, iyice bihaber kalırız olandan bitenden.

Bu yazıda da bir yandan kıskanıp bir yandan minnet duyduğumuz o şanslı insanlar sayesinde kulaklarımıza gelen mühim bir meseleden bahsedeceğiz. 2012’de çıkan Avengers’ın başarısından bu yana Disney’in gözünün nuru, başının tacı olan Marvel; bu yıl yine onur konuğu kıvamında değer görüyor D23 Expo dahilinde. Doğrusu henüz bu değerli konuktan olay yaratacak resmi haberler almış değiliz. Fakat en az yeni bir film haberi kadar heyecan yaratacak bir şey yaptı bugün Marvel; 4 Mayıs 2018’de vizyona girecek Avengers: Infinity War fragmanını fuara katılan geeklere izletti ve fragmanı orada olamayan bütün geeklere anlatmalarına da müsaade etti.

Marvel’ın başlattığı bu kulaktan kulağa oyununda duyduklarımızı fısıldama sırası bizde. Ancak, hemen aşağıda bulacağınız Avengers: Infinity War teaser fragmanı tasvirini okumadan önce uyarmak isteriz ki tasvirin kalın harflerle yazılan ilk kısmı bizce Thor: Ragnarok filmi hakkında bir spoiler taşımakta. Dilerseniz tasviri kalın harfleri es geçerek okumaya başlayabilirsiniz. Daha fazla bekletmeden, buyurun dostlar:

Avengers-Infinity-War-1024x576
Fragmanın başında Guardians of the Galaxy ekibinin uzay aracı Milano’yu, uzayın ıssız bir köşesinde ilerlerken görüyoruz. Star-Lord ekibine ciddi ifadelerini takınmalarını çünkü tehlikeli bir durumla karşılaşabileceklerini söylerken //Milano’nun camına gladyatör kıyafetleri içinde baygın haldeki Thor’un bedeni çarpıyor. Rocket onu cam sileceklerini çalıştırarak uyandırmaya çalışıyor, daha sonra ekip Thor’u içeri alıyor ve Mantis onu uyandırıyor. Thor bütün kibarlığıyla onu kurtaranlara “Siz kimsiniz lan!?” diyor.// Ardından Loki’nin elinde Tesseract’ı tuttuğu kısa bir sahne geçiyor. Peter Parker okul otobüsündeyken spider-sense doğrulanırcasına tüylerinin diken diken olduğunu görüyoruz. Iron Man, Guardians ekibiyle beraber çalışıyor. Dünya olmadığı belli olan bir gezegende Thanos elinde Infinity Gauntlet ile savaş alanına teşrif ediyor ve gezegenin ayından bir parça koparıyor. Spider-Man, Homecoming’in finalindeki kostümüne benzeyen bir kostümle çıkageliyor. Peter’ın maskesi elindeyken Tony’den özür dilediği bir sahne geçiyor. Doctor Strange, Star-Lord ve Iron Man bir arada Thanos’a karşı mücadele veriyorlar. Steve Rogers, Nomad olduğu düşünülen bir kostüm ve sakalla sert bir ifade eşliğinde fragmanda beliriyor. Ayrıca büyük yıkımların yer aldığı, Scarlet Witch’in dövüştüğü, Black Panther’in Wakanda’da poz kestiği, Black Widow’un sarışın olduğu sahneler de fragmanda yer alıyor ve elbette sonunda film logosu.

infinitywar-165817-197401-214379
Görüntülerin gazı olmadan bu fragmandan öğrenip heyecan duyabileceğimiz iki önemli detay var: Birincisi, Guardians’ın Avengers ile nasıl tanışacağını öğrenmiş olduk. Doğrusu bu karşılaşma basit bir tesadüf ise tatlar azıcık kaçabilir. Daha önemli ikincisi ise, Thanos ile yapılacak büyük savaşın Dünya dışında gerçekleşeceğinin kesinleşmesi oldu. Beklenen ve söylenen bir şeydi bu ama ben en azından Thanos’un gezegenimize şöylece bir uğramasını, sonra uzak diyarlara çekilmesini izlemek isterim. Umarım koca adamın gölgesi insanlığın üzerine kısa bir süre için de olsa düşer. Bunlar haricinde fragmanda çok önemli detaylar yok. Ah, neredeyse unutuyorduk: Black Widow bu filmde de yeni bir saç stili ile karşımıza çıkacak!

Üzücü olan, fragmanın bir süre daha internette yayınlanmayacağının açıklanmış olması. Bahsettiğimiz Thor spoilerı yüzünden fragman bekletiliyor olabilir ancak Marvel’ın Thor: Ragnarok’un yayınlanacağı tarih 3 Kasım’a kadar kendini tutabileceğini pek sanmıyorum. İyi ihtimalle fragman o tarihten önce giriş sahnesi değiştirilerek yayınlanacaktır. Fragman internete düşene ya da sızdırılana kadar elimizdeki tek şey bu tasvir. Elimizdekiyle yetinip yorumlamak isterseniz, muhite giden portal hemen aşağıda!

Author

Lord olmak için yola çıkan gariban geek kendini bir anda yazar olarak buldu. Geek kültürüyle küçük şakalaşmalarını, sinemayla flörtlerini yazıya dökmek için burada. Muhitte Geek_Lord olarak bulabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.