Geçtiğimiz gece Jennifer Aniston kendi adına bir instagram hesabı açtı. Bunun normalde, magazin ve günlük dedikoduyu hariç tutarsak bir haber değeri taşımaması gerektiğini düşünebiliriz. Öyle ya artık bu çağda birinin, özellikle de ünlü birinin, sosyal medya hesabı açması yemek yemesi veya yürüyüşe çıkması gibi bir şey. Ancak gelin görün ki hesaptan paylaşılan ilk fotoğraf, tam kadro Friends ekibiydi.

jennifer aniston -instagram

Hayatının bir noktasında Friends izlemiş olan her insan gibi ben de fotoğrafı görünce ilk olarak “Yaa tatlışlara bak” minvalinde tepkiler verdim. Çok geçmeden, birkaç arkadaşım da aynı şekilde duygusal tepkiler içeren mesajlar yolladılar bana fotoğrafın eklendiği. Biraz sonrasında ise internetin her yanından benzer duygusal tepkiler içeren iletilerin paylaşıldığını, haberlerin yazıldığını gördüm. Netice olarak o gece, hayatının bir noktasında Friends izlemiş olan herkes, Jennifer Aniston’un yeni açtığı instagram hesabını konuşuyordu.

Bunun bir benzeri 29 Ocak 2019’da Courteney Cox instagram hesabı açtığında da gerçekleşmişti. Courteney Cox’un paylaştığı ilk fotoğraf, Lisa Kudrow ile birlikte katıldıkları The Ellen Show’dan bir kareydi. İki Friends oyuncusunun yanına bir de Ellen DeGeneres’in eklendiği bu fotoğraftan sonra, internette o gece de hayatının bir noktasında Friends izlemiş olan herkes, Courteney Cox’un yeni açtığı instagram hesabını konuşuyordu.

Bakın, bu iki isim birbirleri yahut diziyle ilgili fotoğraflar atmasalardı bu kadar konuşulmayacaktı demek istemiyorum. Bahsettiğimiz insanlar hâlâ bir yeniden çekim yahut devam filmi bekleyen hayranları sebebiyle, aralarında Friends seviyesine ulaşan başka bir iş yapmış insan olmamasına rağmen – hatta David Schwimmer’ın özellikle böyle durumlardan kaçınıyor olmasına rağmen – sürekli gündemdeler. Geçtiğimiz haftalarda Friends’in çeyrek asrı kutlanırken, San Francisco’dan Dubai’ye kadar dünyanın hemen her yerinde özel etkinlik düzenleniyordu, bunu bilen bir insan olarak asla böyle bir şey söylemem.

Benim kafamda daha başka bir şey var. Bu insanlar, eğer isterlerse tıpkı ünlü rock grupları yahut bestseller roman yazarları gibi yaptıkları işin ekmeğini otuz yıl, kırk yıl, elli yıl yemekte sonuna kadar hak sahibiler. Ama bir noktada bir devam filminin yahut birkaç bölüm de olsa yeni bir dizinin çekilmesine yanaşmıyorlardı. Zaman zaman gerek yapımcı kadrodan gerek oyuncular arasından yeşil ışık yakanlar çıkıyordu ama böyle bir şeyin, özellikle her şeyin yeniden çekildiği günümüz sektöründe hâlâ yapılmamış olmasının tek sebebi de bu insanların gerçekten böyle bir şey yapmak istememiş olması olabilir. Geri kalan her şey reklam çalışması.

Neden istememişlerdir? Belki David Schwimmer gibi ‘bunaldık, daraldık’ diyorlardır. Belki Matthew Perry’in durumu izin vermemiştir. Belki Matt LeBlanc ile biraz devam etmeyi denedik, tutmadı diye düşünüyorlardır. Belki Jeniffer Aniston kendisini, geçtiğimiz yirmi yıl içerisinde en az on tane daha albüm yapmasına rağmen hâlâ konserde otuz yıl önceki tek bir şarkısının çalınması istenen müzisyen gibi hissediyordur. Belki yazarlar söyleyecek şeyimiz kalmadı diyorlardır; belki yeni yapımcılarla oyuncular anlaşamıyordur. Belki yeni bir kadroyla yeni bir ekip kuralım diyenlere asıl kadro “Hop dedik abi” çıkışı yapıyordur; belki de sadece ‘zaten bir şey yapmadan para kazanıyoruz, niye uğraşalım’ diye düşünüyorlardır. Bu kimselerin arasındaki dinamiği ben bilmiyorum.

Friends

Herhangi bir eserin tüketici kitlesi için genellemeler yapılmasından hoşlanmam. O yüzden sadece kendim ve kendi tanıştığım insanlar adına konuşacağım. Friends’i, türün genel özelliklerinin de destekleyeceği şekilde diğerlerine göre bu denli hayatımızın içerisinde tutan şey, bir yerde “Bizim de böyle arkadaşlıklarımız olsa ya” düşüncesi oluyordu. Başka türlü bir hâliyle “Biz de böyle bir arkadaş grubuyuz” düşüncesi de olabilir. Benim için daha geçerli bir hâliyle “Bir yerde böyle arkadaşlıklar da varmış” düşüncesi de buraya dâhildir. O yüzden yine sadece kendim ve çevrem adına konuşuyorum, ne zaman daralsak ya da ne zaman yalnızlık hissiyle buluşsak biraz moral düzeltmek için başvuracağımız yirmi dakikalık kafa dağıtma tercihlerinden biri Friends olmaya devam ediyor.

Friends cephesinden ufak nostaljik göndermeler yahut yıl dönümü kutlamaları dışında yeni bir şey gelmiyor, belki gelsin istiyoruz belki de istemiyoruz. Burası başka bir tartışma konusu. Bunun olmayacağının az çok bilincindeyiz. Ancak bir önceki paragrafta paylaştığım o hislere sahip olanlarımız için bu insanları bir arada görmek insanı “Bir yerde böyle arkadaşlıklar da varmış” düşüncesine geri götürüyor.

Buradan sonra da ister istemez Jennifer Aniston tam kadro Friends oyuncusuyla fotoğraf paylaştığında, tek beklentiniz, çeyrek asırdır birbirlerini tanıyan bu insanlar toplanmışlar, sohbet ederken bir de fotoğraf çekmişler, hazır fotoğrafı çekmişken de Aniston’a “Yahu senin niye hâlâ instagram hesabın yok, açalım bir tane” demişler oluyor. Böyle olsun istiyorsunuz.

Nitekim bu yüzden fotoğrafı görünce “Ay tatlışlara bak” minvalinde yorumlarla diziyi izleyen yakın arkadaşlarınıza mesaj atmaya yahut paylaşımlar yapmaya başlıyorsunuz. Biraz sonra internete girdiğinizde, yakın çevrenizden olmayan insanların da aynısını yaptığını görüyorsunuz. Birkaç saat içinde de hayatının bir noktasında Friends izlemiş olan herkesin, o gece Jennifer Aniston’un yeni instagram hesabını konuştuğunu fark ediyorsunuz.

Gecenin bilançosu ise kafanızdakinden biraz farklı. Courteney Cox, kendisi ve Lisa Kudrow ile iki Friends oyuncusunun olduğu ilk fotoğrafının ardından geçen sekiz ayda, dört nokta dört milyon takipçiye sahip olmuş. Jennifer Aniston öte yandan tam kadro Friends fotoğrafıyla bir gecede yedi nokta dört milyon takipçiye ulaşmış durumda.

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.