Jurrasic World serisinin yönetmeni Colin Trevorrow ve House of the Dragon dizisinin yazarlarından Charmaine DeGraté, Skydance bünyesinde bir Atlantis filmi yapmak için anlaşmışlar. Film, 2020 yılında yine Trevorrow’un yönetmenliğinde Universal için hazırlanıyordu, bu hazırlık sürecindeki ilk taslak ise Alien: Covenant‘ın senaristi Dante Harper’a aitti. Universal projeden vazgeçince görünen o ki Top Gun, Terminatör ve Annihilation gibi filmlerin yapımcısı Skydance fırsatı kaçırmayıp yola koyulmuş.

colin trevorrow charmaine de grate
Colin Trevorrow ve Charmaine De Grate

Film hakkında, isminin yönlendirdiği efsanevi kıtayı keşfedecek olmamız dışında, henüz çok fazla bilgimiz yok. 2020 yılındaki duyurulardan hareketle Atlantis’in, Atlantis: The Lost Empire gibi önceki uyarlamalarından farklı olarak mitik bir su altı krallığı şeklinde değil de Hint Okyanusu üzerinde; Afrika, Hindistan ve Okyanusya arasındaki bir kayıp kıta gibi düşünüleceğini öğrenmiştik. Trevorrow’un Atlantis’i ayrıca kendi ileri teknolojisine sahip ve çok kültürlü bir medeniyet olacak, gerçi ilk taslağın üzerinden geçen iki yılın ardından Wakanda Forever’da da benzer bir tasvirin işleyişine şâhit olmuştuk. Yine de kadim tanrılar ve insanın kibrinin birleşimiyle batan bu efsanevi uygarlığa dayanan fantastik bir maceranın bizi beklediği kesin. Trevorrow ve ilk uzun metrajlı senaryosunu yazacak olan DeGraté’in önceki House of the Dragon tecrübesinden hareketle birkaç devasa yaratık da beklememiz gerekenlerin arasında yerini alabilir tabii.

Jurrasic World benzeri bir Atlantis uyarlaması kulağınıza nasıl geliyor? Kayıp kıtalar, vaat edilen cennetler, bir kısım ütopyalar ve bütün bunların hakkında üretilen komplo teorileri arasında Mu ile Atlantis başı çekiyor dolayısıyla ben biraz sıkılıyorum sanırım. Fakat işte, cafcaflı bir konu ve Assassin’s Creed’den Black Panther’e değin illa arıyoruz Atlantis’i. İzlenecek ve başarılı olacaktır, ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.