Geek dünyası olarak hepimizin birçok hayran olduğu isim var. Duvarlarımıza posterlerini asmak tabiri artık çok doksanlı yıllarda kalan bir tabir ama hani o yıllarda olsak duvarlarımızı posterleriyle dolduracağımız kadar sevdiğimiz insanlar var. Tabii, bu hayran olduğumuz isimleri herkes bizim kadar sevemeyebiliyor. Birimizin hayran olduğu bir isimden öbürümüz etiyle kemiğiyle lanet edebiliyor. Yine de bazı isimler var ki ben gerçekten, onları sevmeyen insanlar olduğunu düşünemiyorum. Hani gerçekten o insanların neden sevilmeyeceğine bir türlü akıl sır erdiremem. İşte o insanlardan biri olan Keanu Reeves, kendisine olan sevdamızı bir kat daha arttırmak için çizgi roman yazma işine soyundu. Hem de başkarakter de tıpkı kendisine benziyor!

Normalde böyle haberlerde, önce haberde geçen kişileri tanıtır ne yaptıklarından bahseder, daha sonra habere geçerdik. Ama söz konusu Keanu Reeves olunca bir diğer çok sevilen aktör RDJ’in de dediği gibi: “Kim olduğunu biliyorsunuz.” Bu yüzden hiç size onu anlatmayacağım, ne kadar sevdiğimizden bahsetmeyeceğim, ne işlerde tanındığından söz etmeyeceğim çünkü hepiniz benim kadar iyi biliyorsunuz. Ama bugün, onun da ilk defa deneyimleyeceği bir şeyi konuşacağız.

Keanu Reeves, BRZRKR yani Berzerker isimli bir çizgi roman yazmak için kollarını sıvamış. Bu çizgi romanı yayımlamak için Boom! Stüdyoları ile anlaşan ünlü oyuncu, bu olayın kendisi için de büyük bir yenilik olduğunu vurgularken, hayranların kendisine rehberlik edeceğinin de altını çiziyor. Ama çizgi romanın hikâyesi ile ilgili birkaç kelam edince sanki bize hiç ihtiyacı yok gibi geliyor. Baya baya güzel gözüküyor çünkü.

Günümüzden 80.000 yıl önce, bir savaş tanrısı ve bir insanın birlikteliğinden doğan kahramanımız, yüzyıllar boyunca arkasında kan nehirleri bırakarak dünyada yürümüş. Günümüzde Amerika’da saklanan ve devlet için özel görevler yapan Berserker, bu görevleri yaparken bir yandan da varlığının anlamını arayacak. Ayrıca sadece aksiyon değil, karakterin yılların verdiği bilgisi de oldukça ön planda olacak seride. Mükemmel bir hafızası olan karakterimiz ayrıca yüzlerce dili çok rahat bir şekilde konuşacak. Örneğin görevlerinden birinde tarihi bir hiyeroglifi çevirirken kahramanız öne çıkacak ve “Yanlış çevirdin, ‘de’ ayrı olacak” benzeri düzeltmeler yaparak yüzyılların ona kazandırdığı birikmiş bilgisini gösterecek.

Keanu Reeves’in yazdığı hikâyeyi Alessandro Vitti çizecek, Bill Crabtree ise renklendirecek. Toplamda on iki sayı olacak çizgi romanın, ekim ayında çıkması planlanıyor. Valla ben kendimce “Keanu Reeves’in elinden babam çıksa yerim” kıvamında olduğum için, BRZRKR çizgi romanını da oldukça büyük bir heyecanla bekliyorum. Sizde durumlar nasıl?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

1 Comment

  1. Bence asıl merak konusu, Keanu daha neye el atacak.Film,oyun ve çizgi roman sektörüne zaten halihazırda girdi, bundan sonra ne var yeter be adam yeter her şeyde de iyi olma!!

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.