1800247_10152421989552199_7808163681637100131_nBaşarısını çokça Wounded Rhymes ve Pitchfork’a borçlu olan Lykke Li’yi ilk çıktığı vakitler eleştirmedim desem yalan olur, fakat daha sonra bir noktada bir şeyler değişti. Ben bu kadının yaptığı işleri seviyorum, müziğini, anlattıklarını ve Lykke Li ile ilgili pek çok şeyi geçen zamanda sevmeyi öğrendim.

Ve şimdi, yeni albümü I Never Learn turu için Lykke Li Türkiye’ye geliyor. Ben de durur muyum, yapıştırdım listeyi. 18 -19 Kasım’da arka arkaya Babylon’da sahne alacak Lykke Li, bizleri coşturacak, kah I Follow Rivers’ı “i, i follow, i unfollow you” diye yanlış yanlış söyleyeceğiz, kah Get Some’da çıldıracağız.

Tabii bu sefer Lykke Li şarkılarından değil, en iyi Lykke Li remikslerinden bir seçki yaptım sizlere, çünkü itiraf edelim, bu kadının şarkılarına yapılan çok iyi remiksler var ve 2012 yazı bunları dinleyerek geçti.

 

 

 

 1) Lykke Li – Sadness Is A Blessing (Gold Panda Remix)

Sadness is Blessing, Lykke Li’nin en güzel şarkılarından biri, Gold Panda ise, zaten yaptığı bütün işlerde iyi olan bir isim, tabii bu ikisi bir araya geldiğinde, muazzam bir remiks çıkmış ortaya.

2) Lykke Li- Get Some (Beck Remix)

Beck ve Li, gerçekten cennette yapılmış bir evlilik gibi. Özellikle alttan gelen baslar ve aralarda düşen ritim Get Some’ın güney gotiği ezgilerini bambaşka bir hale taşımış.

 3) Lykke Li – I Follow Rivers (The Magician Remix)

The Magician, Li’nin şarkılarına pek çok kere remiks yaptı fakat hiçbiri I Follow Rivers kadar tutmadı. 2013 yazında bütün kaliteli mekanlarda çok çalındı fakat yine de bu kadar baymayan bir remiks nadiren çıkar.

1 2
Author

14 Yaşından beri oyunlarla ilgili yazıyor, Trgamer, Oyungezer, Merlin'in Kazanı ve daha pek çok platformda yazdı. Arada dizi yazar, şu anda bir kitap yazıyor, insanlık onurunun depresif müziği yeneceği günü bekliyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.