Transformers serisine olan ilgiyi hiçbir açıdan paylaşmamakla birlikte, bu ilginin sebeplerini az çok anlayabiliyorum. İnsanın zaman zaman, aynı tesadüfen açtığımız reality programlarına dakikalarca takıldığımız zamanlardaki gibi, pek bir şey düşünmeden ama bu düşünmeme halinden bunalmadan da vakit geçirebilmesi gerekiyor. Bunu bir çeşit mola, kaçamak olarak yorumlayabiliriz. Çoğu Hollywood çıkışlı film gibi Transformers serisi de bu kaçamak hissini vermeyi amaçlayan filmlere imza atıyor, üstelik bu amaca F&F serisinden sonra gişe bazında en başarılı ulaşan seri kendisi.

Fakat üzerinde çok durulmaması gereken kaçamakların bile değişime ihtiyacı oluyor demek ki: Tranformers filmlerinin düz bir zaman çizgisinden çıkıp bizi 80’lere hatta Antik Roma’ya götüreceğini konuşmuştuk. Seri ile efsaneleşen Michael Bay de yönetmenlik görevini Tranformers 5’ten sonra bırakacağını duyurmuştu. Şimdi ise dördüncü Transformers filmi Age of Extinction’la serinin jönü olma görevini üstelenen Mark Wahlberg, Tranformers 5: The Last Knight’ın bu seride rol alacağı son film olduğunu duyurdu.

transformers-age-of-extinction-wahlberg-optimus-157318
Söylediğim gibi, seriye duyulan ilgiyi paylaşmadığımdan Wahlberg’in serideki duruşu ile ilgili öznel bir fikrim yok. Ancak gözlemlediğim kadarıyla aktör, hayranlar tarafından Shia LaBeouf kadar benimsenmese de, serideki varlığı hakında olumsuz bir yorumla karşılaşmadı. Bunu ve Wahlberg’in isim ağırlığını hesaba katarsak bu ayrılığın kalp kıranının Paramount stüdyoları olmadığını söyleyebiliriz. Aktörün, ayrılık hakkında yaptığı yorumun “Bu sondu, yani artık hayatımı geri kazanabilirim.” şeklinde olduğunu da düşünürsek Paramount-Transformers-Wahlberg ilişkisinde kapıyı gösterenin Wahlberg olduğu kendini belli ediyor.

Tranformers serisi The Last Knight’la beraber hem yönetmenini hem de jönünü kaybediyor olsa da, spin-off filmlerden önce, altıncı bir Tranformers filmi daha Otobotlar’ın mücadelesini kaldığımız yerden anlatmaya devam edecek. Yani dövüşken robotların bol patlamalı serisi üçüncü bir başrolle karşımıza çıkacak. Bu başrol şimdiye kadar seride gördüğümüz bir oyuncu mu olur yoksa aynı Wahlberg gibi tepeden mi iner bilinmez. Ama bana soracak olursanız, Paramount hazır elinde değişikilik şansı varken bu kez başrolünü kadın seçecektir. Yalnız bunu eşitlikçi bir tahmin olarak algılamayın, başrol erkek de olsa kadın da olsa döş, baldır gibi vücut bölgelerinin gözümüze sokulacağına eminim. Kimin döşünü, baldırını izleyeceğimiz ise tahminen The Last Knight’ın gişe açılışından bir süre sonra duyurulur. O zamana kadar yorumlarda tahmin serbest!

Author

Lord olmak için yola çıkan gariban geek kendini bir anda yazar olarak buldu. Geek kültürüyle küçük şakalaşmalarını, sinemayla flörtlerini yazıya dökmek için burada. Muhitte Geek_Lord olarak bulabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.