Marvel Sinematik Evreni terimini, Kevin Feige ilk ortaya attığında, özellikle “sinematik evren” terimine aşina olmayan bizler için, oldukça iddialı bir tanımdı. Yani, toplamda beş tane filmi çıkan bir seriye “evren” demek, tam anlamıyla cüretini aşmaktı. Fakat bugün bulunduğumuz noktadan geriye doğru bakınca Kevin Feige’in evrenden neyi kastettiğini çok daha iyi anlıyoruz ve ona büyük bir saygı duyuyoruz. 2008 yılında Iron Man ile başlayan sinema imparatorluğunu, 2019 yılında End Game ile beraber tam anlamıyla bir evrene dönüştürdü ve hak ettiği saygıyı fazlasıyla kazandı. Fakat bundan sonra ne olacak, Kevin Feige’in aklında neler var, Marvel Sinematik Evreni’nde bizi neler bekliyor, işte bunlar hep merak konusu. Kevin Feige sağ olsun, bizim aklımızdaki bu soruları daha fazla yanıtsız bırakmadı ve Marvel Evreni’ne dair heyecanımızı daha da arttıracak açıklamalarda bulundu. İşte Kevin Feige’in açıklamalarından, Marvel Evreni’nde bizi bekleyenler!

1) Bizim bir Black Widow vardı n’oldu o iş?

Marvel’ın çok geç kaldığı ve Scarlett Johansson’un oynadığı Black Widow karakteri öldükten sonra iade-i itibar yapmak için çektiği film, belirsizlik durumunu koruyor. Black Widow filminin Mayıs’ta sinemalara çıkacağını umut ettiğini söyleyen Kevin Feige,  bunu yapmak için oldukça kararlı olduklarını ama kararlı olmanın bir işe yaramadığı zamanlarda yaşadığımızı söyledi. Valla koskoca Kevin Feige’i bu karamsarlığa düşüren pandemi, size bana ne yapmaz, varın siz hayal edin.

2) Dedikodulardan bazıları doğru, bazıları yanlış.

Bildiğiniz gibi birkaç haftadır özellikle Marvel’ın multiverse üzerinde yoğunlaşmasının ardından, birçok oyuncu seçimi dedikodusu geliyordu. Bu dedikoduların büyük bir çoğunluğu da Spider-Man filmi üzerine yoğunlaşmıştı. Filmde Tobey Maguire, Andrew Garfield ve Tom Holland’ı beraber göreceğimizi söyleyen dedikodular Kevin Feige’e sorulduğunda ise bu haberlerden bazılarının doğru, bazılarının yanlış olduğunu söyledi. Al işte. Şimdi işin yoksa hangilerinin doğru, hangilerinin yanlış olduğunu düşün dur!

3) Her şey birbirine bağlı! Peki, mutantlar kime bağlı?

Aslında hepimizin aklına gelen bir soru olan WandaVision dizisiyle başlayacak olaylar silsilesinin MCU’ya mutantları getirip getirmeyeceği de Kevin Feige’e soruldu. Monica Rambeu’nun bu dizide görünüp Captain Marvel’ın ikinci filminde boy gösterecek olması, Wanda’nın Doctor Strange in the Multiverse of Madness filminde karşımıza çıkacak olması, evrenin çok daha genişleyip büyüyeceği ve mutantları da içine katacağı birtakım olayları mı başlatacak sorusuna Kevin Feige yine oldukça ketum bir şekilde cevap vererek, bu planların beş yıllık bir zaman dilimini kapsadığını ve her şeyin, her şeye bağlanabileceğini söyledi. Bize hiç kızmayın valla, biz sadece aracıyız. Adam çok ketumsa biz ne yapalım.

4) Bir sonraki kral kim olacak?

Belki de hepimizin sormaktan en çok çekindiği ama yine de hepimizin kafasını kurcalayan bir soruya geliyoruz: Chadwick Boseman’in hayata gözlerini yummasından sonra yeni T’Challa kim olacak? Bu konuda özellikle hâlihazırda senaryo için çalışma başlayan Ryan Coogler’ın zekâsına güvendiğini belirten Feige, T’Challa için yeni bir oyuncu seçiminde bulunmayacaklarını ve daha da önemlisi Chadwick Boseman’i, CGI şeklinde filmde göstermeyeceklerini net bir şekilde ifade etti. Bu noktada en doğru kararı verdiklerini söylemeden geçemeyeceğim, helal olsun.

5) Netflix dizileri de vardı hani, onlar ne oldu?

İşte çok fazla merak ettiğimiz bir başka soru. Netflix dizileri ne oldu Kevin Bey? Iron Fist ve Luke Cage’in şeytan görsün yüzünü ama Jessica Jones ve daha da önemlisi Daredevil nerede? Akıbetleri nedir? Yoksa tamamen rafa mı kaldırdınız bu projeleri? Şeklindeki sorulara yanıt veren Kevin Feige, şimdilik Comic-Con ve Disney Yatırımcılar konferansında açıkladıkları projelere odaklanacaklarını söyledi. Fakat “Marvel evreninde asla, asla demeyin” diyerek de projelere açık kapı bıraktı. Sizin anlayacağınız bu projeleri eninde sonunda bir gün görecek olsak da sandığımız kadar erken olmayacaklar gibi. Biraz acele edin be! Adamlar yaşlandı gitti, harap oldu beklerken.

Marvel Sinematik Evreni’nin en üstündeki adam olan Kevin Feige’e yöneltilen ana sorular ve Feige’in verdiği yanıtlar genel olarak böyle. Siz gelecekte Marvel evreninden neler bekliyorsunuz, hangi dizi ve filmler için heyecanlısınız? Yorumlara yazın da biraz konuşalım.

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

1 Comment

  1. Çok ilgimi çektiğinden değil ama bence T’Challa’nın hikayesi konusunda MCU içinde gidilecek en sağlıklı yol animasyon bir film veya dizi projesi gibi duruyor. Ver Walt Disney Animation Studios’a güzel bir bütçe, şekil bir yazar da bulsunlar. Vizyoner bir çizim ekibi ile live-action’dan bile daha cazip bir Wakanda göstermeleri işten bile değil. Yine de muhtemelen izlemem ama sevenlerine hak ettikleri Black Panther ancak böyle verilebilir gibi duruyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.