Marvel, uzun zamandır oyun sektöründe bulunuyor ve şimdiye kadar irili ufaklı pek çok oyunu bizlere sundu. Ancak bunların pek azı oyun dünyasına damga vuracak kadar başarılı yapımlar oldu. Vuranlardan bir tanesi, hepinizin bildiği gibi, 2018 yılında piyasaya çıkan PlayStation 4 özel oyunu Marvel’s Spider-Man‘di. Oyun çıktığı andan itibaren öyle beğenildi ki konsol satışlarının bile ciddi anlamda artmasını sağladı. Ama bunun dışında ses getirmiş oyunları var mı diye bir düşünmeye başlasanız, aklınıza fazla örnek gelmez. Birkaç Spider-Man oyunu daha sayarız, belki X-Men Origins: Wolverine, Marvel Ultimate Alliance serisi ya da Marvel vs. Capcom dövüş oyunları sayılabilir.

Mobil oyun dünyasına bir göz atayım derseniz, orada da işler daha parlak değil. Sadece birkaç dövüş oyunu karşınıza çıkıyor, onların da arasında en başarılı olanı Marvel Future Fight adında aksiyon RPG türünde bir oyun. Aslında oyunların indirme sayıları fena değil ama oyun deneyimi olarak özel bir şey vaat etmiyorlar. Benzer konsepte sahip başka oyunları oynasanız da aynı deneyimi yaşıyorsunuz. Tek fark karakteriniz Iron Man, Captain America ya da Hulk oluveriyor. Buna rağmen Marvel, mobil oyunlarına bir yenisini daha eklediğini duyurdu ve bu sefer karşımızda daha farklı bir oyun olacağını iddia ediyor. Karşınızda Marvel’in ilk açık dünya RPG mobil oyunu olan Marvel Future Revolution.

Marvel Future Fight oyununun geliştirici firması Netmarble tarafından geliştirilen bu oyunda, nasıl bir açık dünya olacağına dair henüz pek fikrimiz yok. Ama Marvel’ın iddiasına göre bu oyun, önceki oyunlara benzemeyecek ve daha keyifli, daha dolu dolu bir deneyim sunacak. Karakterleri geliştirdiğimiz bir yetenek ağacı, oynanabilir farklı kostümler ve bir de Multiverse üzerinden gelen birlikte oynayabileceğimiz online oyuncular olacak. Oyun içi görüntülerle hazırlanan fragmandan da görebileceğiniz üzere, portallar açılıyor ve oynadığımız karakterlerin farklı Multiverse versiyonları geliyor.

Oyunda oynanabilir olarak Spider-Man, Captain America, Doctor Strange ve Captain Marvel bulunacak. Baş kötülerimiz de Red Skull, Baron Mordo, M.O.D.O.K., Green Goblin ve Red Goblin olacak. Oyun, Sakaar, Xandar ve daha başka birçok gezegende geçecek ve bu gezegenlerdeki kısıtlı açık dünyada bir takım görevler yapacağız diye tahmin ediyorum. Kısıtlı dememin sebebi oyunu öyle yapacaklarından değil, sonuçta mobil bir oyun sunacaklar ve bildiğimiz açık dünyalar kadar detaylı ve uzun yapılırsa zaten rahatsız edici derecede uzun bir oynanışa sahip olacak. Grafikler iyi duruyor ama karakterlerin ağız animasyonları biraz yapay görünüyor. Yine de mobil oyun olduğu için bu noktalara çok takılmıyorum.

Elimizde çıkış tarihiyle ilgili bir bilgi yok. Ayrıca her ne kadar Marvel yepyeni bir oyun duyurdum dese de, birçok oyuncu “Çok da lazımdı şimdi mobil oyun” şeklinde söylenmeye başladı bile. İlk kez açık dünya bir mobil oyun yapıyor olmaları beni azıcık meraklandırdı ama onun dışında çok da heyecanlanmadım. Bence bu oyunun duyurulmasının sebebi bu yıl çıkacak olan Marvel’s Avengers oyununun gazı. Hatta mobilde Avengers oynayamayacak olanlara sunulmaya çalışılmış bir alternatif bile olabilir. Siz ne düşünüyorsunuz, Marvel Future Revolution ilginizi çekti mi?

Author

tasarımcı, fotoğrafçı, oyuncu, teknolojisever, soundtrack delisi. her türlü online mecradan ulaşmak için: @mfurkanakyuz

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.