Anlaşılan o ki Netflix, internetteki korku hikâyelerinden sonra, video oyun dünyasına da el atmaya kararlı görünüyor. Ubisoft’un 2003 yılında piyasaya sürdüğü aksiyon macera türündeki oyunu Beyond Good and Evil’ın film uyarlaması yapım aşamasında. Filmin yönetmeni ise Detective Pikachu’nun yönetmeni Rob Letterman olacak.

Beyond Good and Evil oyunu, yirmi beşinci yüzyılda uzaylıların saldırısı altındaki bir gezegende geçiyor ve Jade adında bir araştırmacı gazetecinin maceralarını takip ediyor. Başkahraman Jade, gazeteci kimliğinin yanında dövüşte kabiliyetli biri ve aynı zamanda istilaya karşı gelen bir direniş örgütü için çalışıyor. Oyuncunun payına düşen ise onun yetenekleri ve mesleğinin yardımıyla gezegenin genelindeki bir uzaylı komplosunu, zaman zaman düşmanlarla savaşarak zaman zaman da kanıtlar toplayarak ortaya çıkarmak.

Ben oyunu bizzat oynamadığım için çok yorum yapamıyorum ama haberi yazma sebebim, bir yandan Netflix’in hakkında çok fazla spekülasyon olan bir oyunla ilgilenmesi, bir yandan da bu oyunun uzaydaki bir gezegende direnişi sırtlanan bir gazeteciyi içermesiydi açıkçası. Durumu ilginç bulmam da kesinlikle oyunun kendisinden kaynaklanmıyor çünkü aslen bir üçlemenin parçası olarak düşünülen oyun, her ne kadar ticari açıdan başarılı olamasa da genelde iyi eleştiriler almış ve zamanında Game Developers Choice Awards  gibi pek çok ödül için yılın oyunu olmaya aday gösterilmiş.

Belli ki Netflix standartlarında bahsettiğimiz uyarlama fevkaladenin fevkinde bir film olmayacak, daha ziyade iyisini hesaba katarak tatlı, çerezlik bir film gelecektir ama bu anlattığım tarzdaki diğer tüm Netflix içeriğinin yanına koyunca, nedenini merak etmem de anlaşılır olmuyor mu? Yani oyun 2003 yılında kesinlikle üzerinde fikir birliğine varılamayan sonuçlar elde etmiş, piyasaya sürüldüğünde başarısız olduğu halde yılın oyunu için bir aday gösterilmiş ve en başında umulan bir üçleme de asla gerçekleşmemiş. Bununla birlikte, yıllar içerisinde kendi çapında bir kült geliştirmiş, 2017’de Ubisoft, oyuna bir prequel geleceğini açıklamış. Devamı da çok gelmemiş, çıkacak mı çıkmayacak mı, bir sürü farklı söylenti var fakat Netflix, filmini yapmaya karar vermiş, yazar arayışları devam etse de yönetmen de belirlenmiş.

Bir kısmı live-action, bir kısmı ise animasyondan oluşacak film, henüz erken geliştirme aşamasında. Yapım ilerledikçe ve detaylar geldikçe bakacağız artık neler olacak. O vakte kadar siz fikirlerinizi paylaşın isterim, ben de biraz aydınlanmış olurum, olmaz mı?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.