Şimdi eğri oturup doğru konuşmamız gerekirse Netflix’in, biz geeklerdeki yeri bir ayrı. Son zamanlarda kendi platformuna oluşturduğu onlarca dizi ve film yüzünden artık eski “Netflix kalitesi” olmasa da, günlük dilimize dahi birçok terimi sokan ve sevdiğimiz dizi ve filmleri orijinal olarak izlememizi sağlayan platformu seviyoruz. Tabii işte insan en çok sevdiğini gömer misali yaptığı işleri de eleştirmekten geri kalmıyoruz. Bugün de Netflix bize “Abi biz oyun işine de giriyoruz” diyor ve biz de haklı olarak “Bir yapmadığın o kalmıştı!” diye söyleniyoruz.

Bildiğiniz gibi Netflix ilk olarak fiziksel olarak satılan dizi ve filmleri, çevrimiçi olarak internette yayınlamasıyla başladı hayatına. Tabii sonradan diğer firmaların yaptığı içerikler, kullanıcılarına yetmemeye başladı ve Netflix, önce ısmarlama içerikler satın aldı sonra da kendi içeriklerini yapmaya karar verdi. Filmler, diziler, animeler, çizgi filmler… Fakat ne yazık ki içeriklerin sayısı arttıkça, kalitesi de aynı oranda azaldı. Biz de artık Netflix logosu olan yapımlara büyük bir güvenle değil, temkinli yaklaşmaya başladık. Bu yüzden Netflix, oyun sektörüne gireceğim deyince ister istemez telaşlanıyoruz.

Telaşlanmayı bir kenara bırakıp gerçeklere dönecek olursak Netflix, oyun yapımlarını geliştirmesi için daha önce Facebook ve EA Games’de yöneticilik yapan Mike Verdu‘nu, oyun geliştirmeden sorumlu kişi olarak işe aldı. Tıpkı stand-up şovları ve belgeseller gibi kendine ait bir sekmeye sahip olacak Netflix oyunları, yine aynı platform üzerinden satışa sunulacak. Biz de neler olacak diye büyük bir merakla bekleyeceğiz.

Siz nasıl buldunuz sevgili dostlarım Netflix’in aldığı bu kararı? Sizce yutacağından fazla büyük bir lokma mı yiyor yoksa Netflix imzalı bir oyun görmek hoşunuza gider miydi? Ta-tan diye açılan oyunlar görmeye hazır mısınız? Yorumlara bekliyoruz.

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.