Netflix, kullanıcısına dur durak bilmeden bulabildiği her alandan içerik sunmaya devam ediyor, biliyorsunuz. Bunların hepsi kaliteli içerikler olmayabiliyor, bazen hatta “Bunu neden bana önerdi ki şimdi?” diye sorduklarımızın sayısı, özellikle bölgeniz Türkiye ise çok daha fazla ama Netflix, belki ilk zamanlarında çıkarttığı yapımlar ve önerdiği yeni izleme deneyimi, belki de yılda birkaç tane de olsa gerçekten izlenmesi gereken yapımlara imza atması sebebiyle şimdilerde, yeni platformların da oluşmasıyla kan kaybetse bile hâlâ alanındaki en büyük payın sahiplerinden biri. Bu paya ulaşmasına giden yolda ise şüphesiz ki tüm diğer platformlarda da olduğu gibi, yer sağlayıcılığına nazaran kendi özgün yapımlarının büyük bir yeri var. Dolayısıyla animasyon, live-action; dizi, film, mini seri, antoloji ayırt etmeden her hafta en az bir tane yeni Netflix yapımına dair haber alıyoruz. Bu haftaki ise Your Place or Mine isimli bir romantik komedi.

Your Place or Mine, şehrin iki farklı yakasında oturan iki en yakın arkadaşın bir süreliğine evlerini değiştirmelerini ve buradan sonra hayatlarında yaşanacak olanları anlatacakmış. Tür romantik komedi olduğu ve daha en başından filmin özetinde “iki en yakın arkadaş…” ibaresi bulunduğu için bu yaşanacakların neler olacağı ve neticede nereye varacağımızı az çok biliyoruz, bu açıdan özgün bir şey beklemiyorum. Bu kısmı ‘ne anlatıldığından çok nasıl anlatıldığı önemlidir‘ diyerek geçersek, senaristten de bahsedebiliriz. Filmin senaryosu, Şeytan Marka Giyer‘i beyaz ekrana uyarlayan Aline Brosh McKenna‘ya ait. Yönetmen koltuğu da yine McKenna’ya emanet edilmiş, kendisinin ilk uzun metrajlı yönetmenlik tecrübesi de bu film olacakmış.

Filmin başrollerinde Legally Blonde ile hepimizin yüzünde, ismi geçince hoş bir tebessüm bırakma yerini kalıcı olarak sahiplenen, şimdilerde ise daha çok inandığı projelerin yapımcılığında gördüğümüz için, bu açıdan daha bir saygı duyduğumuz Reese Witherspoon ve Witherspoon kadar sürecek, samimi bir tanımlamayı kendisi için yapamayacağım Ashton Kutcher yer alıyor.

Genel itibariyle romantik komedilerle aram yok ama bir yandan Reese Witherspoon’u izlemeyi de seviyorum. Şu durumda Your Place or Mine, bir gün Netflix’te önüme çıkarsa oynat tuşuna basarım muhtemelen fakat senaryonun ve yönetmen koltuğunun emanet edildiği ismin bir başka romantik komedisi Crazy Ex Girlfriend‘i düşününce, pek öyle sevebileceğim bir film olmayacak gibi duruyor. Siz ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

1 Comment

  1. Emin Özdenvar Reply

    Romantik komedilere bayılırım. Gelsin, izlerim bunu da inşallah.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.