Lin Manuel Miranda, gerçekten de yükselişini asla kesmeyen bir isim. Kendisi, Broadway’de özellikle In The Heights ve yakın zamanda Disney+ üzerinden prodüksiyon çekimi ile izleme fırsatı bulduğumuz Hamilton gibi müzikalleri yönetip bir de başrollerinde oynadığı için oldukça bilinen biri. Bununla beraber küçük aktörlük deneyimlerinin yanında bir de Moana’nın müziklerini yaptı. Yetmedi, 2018 yılında Mary Poppins Returns filminde yer aldı. Hatta tüm bunlar da yetmedi, şu bahsettiğim müzikali In The Heights bu yıl beyaz perdeye taşındı. Adını asla unutamayacağımız türden yaratıcı bir isim olduğunu kanıtladı gibi hissediyorum şimdiden.

Bunlar yetmiyor. Lin Manuel Miranda’yı tutabilene aşk olsun! Şimdi de Netflix’ten bir haber geldi: Lin Manuel Miranda, Vivo isimli bir animasyon filminin müziklerini yapıyormuş, hatta resmi fragmanı da şuradaymış, iliştiriyorum hemen!

Filmde, Lin tarafından seslendirilen Vivo ismindeki bir “yağmur ormanı bal ayısı” karakterimizi takip edeceğiz. Sahibi Andrés ile beraber müzik yaparak hayatını geçiren Vivo, Andrés’in yeniden bir araya gelmek istediği eski bir sevdiceğine ulaşırken geçireceği bu harika maceraya ortak olacak. Fragman bayağı tatlı, müzikler de çok güzel duruyor, e zaten Lin’e güvenimiz tam. Daha ne olsun!

Yönetmen koltuğunda Space Chimps’ten tanıyor olabileceğimiz Kirk DeMicco ve ilk defa uzun metraj bir filmin yönetmenliğini yapacak olan Brandon Jeffords ikilisi var. Çok tatlı bir film geliyor gibi gözüküyor gerçekten. Seslendirme kadrosu da bir hayli güzel. Juan de Marcos Gonzáles var, Zoe Saldana var, Michael Rooker var, Gloria Estefan var, Nicole Byer, Katie Lowes, Olivia Trujillo, Lidya Jewett ve Brian Tyree Henry gibi isimler yer alıyor bu filmde.

6 Ağustos 2021 tarihinde Netflix üzerinden izleyebileceğimiz bu filmi ben açıkçası beklediğimi söyleyebilirim. Fragmanda özellikle farklı animasyon stilleri kullanmaları dikkatimi çekti, film büyük ölçüde artık hepimizin alışık olduğu üç boyutlu animasyon tarzında çekilmiş olsa da aralardaki flashback sahnelerinde iki boyutlu çizimlere dönüyor. Biliyorum, büyük bir şey değil, hatta nispeten yaygın artık. Her seferinde mutlu oluyorum işte. Şirin bir dokunuş gerçekten.

Beklediğimi söylesem de animasyon filmlerine de müzikallere de bayılan birisi olarak ben takdir edersiniz ki beklentilerimi düşük tutarak beklemekteyim bu filmi. Pixar seviyesinde efsane bir şey beklemiyorum yani. Bir, bir buçuk saatimizi tatlı tatlı geçirmek için ideal bir film olacağa benziyor. Yeterli!

Fragmanı izlediyseniz, şimdi bir de size sorayım bakalım: Siz ne düşünüyorsunuz? İzleyecek misiniz?

Author

Batı Edebiyatları okur, kedi sever. Bir de buralarda yazıp çizer. @mightbeyagmur

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.