İster sevin ister sevmeyin ama Hollywood’u son on yılda en derinden etkileyen olayın MCU olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Filmlere dair kişisel beğeninizin ötesinde konuşuyorum bunu derken. Tüm zamanların en başarılı markası olan ve bünyesine gün geçtikçe daha da fazla yıldızı, yönetmeni, umut vaat eden oyuncuyu katan bu canavar, yakın zamanda da sakinleşecek gibi durmuyor. Bu senenin başında ilkine kavuştuğumuz Disney+ dizileri ve Kevin Feige önderliğindeki ekibin 2028 yılına kadar planladıkları rota, bunun en belirgin göstergesi.

Tabii bu kadar başarılı ve popüler kültürün kalbinde bir oluşum olunca sektörde olup da evrene henüz adımını atmamış olan taze kanlara, katıldıkları çeşitli basın turlarında, galalarda, tv programlarında fırsat bulundukça evrene dair düşünceleri ve MCU’ya katılmayı isteyip istemediklerine yönelik sorular soruluyor. Yıllar içerisinde bu soruya ekşiyen suratıyla olumsuz cevap verenleri de gördük, çok umursamayıp politik cevaplar verenleri de; ama biz geeklerin en sevdiği türden cevaplar, heves dolu olup kendimizdeki heyecanı gördüğümüz oyuncuların verdikleri oluyor. Yakın zaman bu tür bir cevabı aldığımız kişi ise Keanu “Nefes Kesici” Reeves oldu.

Esquire dergisine konuşan ve son yıllarda John Wick serisiyle adeta ikinci baharını yaşayan aktör, MCU’ya katılma fikrine dair şunları söylemiş: “Bu bir onur olurdu. Gerçekten muhteşem yönetmenler ve vizyonerler var ve şu ana kadar hiç kimsenin yapmadığı bir şey yapıyorlar. Bu açıdan özel; ölçek, tutku, üretim açısından. Yani böyle bir şeyin parçası olmak havalı olurdu.” Sizin de görebileceğiniz gibi geriye kalan tek pürüz, Kevin Feige’den gelmesi gereken bir telefon araması.

Peki, Revees cidden MCU’ya katılacak olsa hangi rol en uygunu olurdu? Adam her ne kadar yaşlanmıyor gibi gözükse de altmış yaşına merdiven dayamış durumda bir yandan, onu da göz önünde bulundurun. İnternette dolaşan hayran önerileri arasında Silver Surfer, Johhny Blaze (Ghost Rider), Gambit gibi karakterler var. Bahsettiğim yaş faktörünü ve akötürün rahat bir şekilde role devam edebilme ihtimalini arttırmak açısından en uygunu Silver Surfer olur, hem CGI ağırlıklı bir rol olduğundan hem de karakterin donuk çehresi, Reeves’e cuk oturacağından.

Siz ne diyorsunuz bu açıklamalara? Revees sizin de internetin geri kalanı kadar sevdiğiniz bir aktör mü? Her sene ısrarla ısıtılıp ısıtılıp önümüze atılan “Aaa! O da metroya biniyormuş!” geyiklerinden sıkıldınız mı? Matrix Resurrections’ın hiç de iyi çıkmama ihtimaline hazırlıklı mısınız? Yorumlarınızı bizlere, galaksiler arasında gümüş sörf tahtasıyla seyahat eden bir ulak ile ulaştırabilirsiniz.

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film/dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

1 Comment

  1. Dr. Strange olurdu, ama o rol çok iyi bir aktöre emanet. Wolverine olurdu ama onu da Hugh Jackman başarıyla canlandırdı. Diğer roller ya aşırı güçlü ve pek gözükmeyen iyi/kötü adam karakterleri.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.