Büyük bütçeli mobaların, fps oyunlarının, loot kasalarının önünü alamadığımız şu günlerde, rol yapma türüne ait oyunlar inanılmaz derecede nadir karşımıza çıkıyor artık. Hele bu rol yapma oyunlarının güzel oynanış ve güzel bir hikâyeye sahip oyunlar daha da nadir. Hele hele birçok insan tarafından yılın oyunu olarak gösterilecek kadar mükemmel bir oynanışa ve mükemmel bir hikâyeye sahip rol yapma oyunları adeta çölde açan bir çiçek kadar ender ve güzel. Hâl böyle olunca ayda yılda bir, gezegenlerin aynı hizada dizilmesiyle ortaya çıkan bu muhteşem oyunlar ile karşılaşınca onlara sarılıyoruz ve çok seviyoruz.

Bunun en son ve en büyük örneği olan Disco Elysium oyununu daha bir sene önce çıkmasına rağmen onu hemen 2010’lu yılların en iyi oyunları arasına alacak kadar çok sevmiştik. Öyle ki oyun, birçok insan için gelmiş geçmiş en iyi rol yapma oyunlarından biri. Tabi kısa sürede oyuncular tarafından bu kadar çok sevilen böylesi bir oyunun, dizi yapımcılarının dikkatini çekmemesi işten bile değildi. Ve çekti de!

Oyunun yapımcısı ZA/UM, son olarak Sonic:The Hedgehog filmi ile kendisinden hem olumlu hem de olumsuz olarak bahsettiren dj2 Entertainment şirketiyle bir araya gelerek Disco Elysium’u televizyona uyarlamak için kolları sıvadılar. Robert Kurvitz’in 2013 yılında yazdığı “Sacred and Terrible Air” kitabındaki evrende geçen bu dedektiflik hikâyesini uyarlamak için çalışan bu iki ekip de oldukça heyecanlı gözüküyor. Özellikle dj2 Entertainment CEO’su Dmitri M. Johnson, Disco Elysium oyununun, kendilerine sonsuz potansiyelli bir hikâye anlatma olanağı sağladığını söylerken bütün dj2 takımının bu uyarlamanın bir parçası olduğu için çok heyecanlı olduğunu ekledi.

Gerek oyunu kendisi oynamış, gerekse farklı yayıncılardan tekrar tekrar izleyen biri olarak bu haber beni inanılmaz derecede mutlu etti. Oyunun mükemmel atmosferi ve oynanışı bir yana, karakterleri ve hikâyesinin mükemmelliği dizi uyarlamasının güzel olacağını söylemek için yeterli bir kanıt. Benim için en önemli şey ise oyunun kendine has grafiklerinin diziye uygun bir şekilde uyarlanması. Zira oyunun sanat tasarımı gerçekten mükemmeldi.

Şimdilik ne kanalı ne de yazarı belli olan dizi için henüz bir tarih yok haliyle. Ama ne olursa olsun heyecanımızın çok yüksek olduğunu söylememe gerek yoktur sanıyorum. Benim için geri kalan şeyler formalite, sizler ne diyorsunuz?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.