Marvel Sinematik Evreni’nin başarısı sayesinde artık tüm yapım şirketleri süper kahraman pastasından payını almak için sıraya girdi. Marvel ve DC çizgi roman karakterlerinin neredeyse tamamının Disney ile Warner Bros. çatısı altına toplanmasından sonra yapımcılar, gözlerini diğer çizgi roman hikâyelerine çevirdi ve ne kadar irili ufaklı çizgi roman serisi varsa kendi platformları için uyarlamaya başladılar. Son zamanlarda gelen The Boys, Invincible gibi nispeten isimleri daha az duyulmuş çizgi roman serilerinin yakaladığı başarıdan sonra bu işler gittikçe daha da artacak gibi gözüküyor. Buna son örnek olarak Netflix için hazırlanan Jupiter’s Legacy fragmanını verebilir ve üzerinde konuşmaya başlayabiliriz.

Her ne kadar içerisinde birçok Marvel ve DC süper kahraman filmi barındırsa da Netflix’in en büyük süper kahraman işleri, kendi platformu için özel yapılan Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage ve Defenders yapımlarıydı. Özellikle Daredevil ve Jessica Jones bir ara o kadar ünlü oldu ki insanlar Netflix’e, sadece bu yapımları izlemek için bile abone oluyordu. Disney’in, kendi dizi izleme platformu Disney+’ı açmasının ardından bu yapımlar önce iptal edildi şimdi de yavaş yavaş Disney+’a geçmeleri söz konusu. Bu dizilerin yarattığı açığı kapatmak isteyen Netflix ise tıpkı Amazon gibi Marvel ve DC’den umudunu kesip, daha kıyıda köşede kalmış süper kahraman hikâyelerini aramaya başladı ve aradığı bu hikâyeyi Mark Millar’ın ellerinden çıkan Jupiter’s Legacy çizgi roman serisinde buldu.

Jupiter’s Legacy, süper kahraman olarak dünyayı birden çok kurtarmış bir neslin, bayrağı bir sonraki nesle aktarmasını anlatıyor. Ne kadar süper güce sahip olursanız olun, kuşak çatışmasından kaçamayacağınıza odaklanacak dizinin başrollerinde Josh Duhamel, Ben Daniels, Leslie Bibb, Elena Kampouris gibi isimler yer alıyor. Fakat bizim diziye heyecanlanmamıza sebep olan asıl isim bunlardan hiçbiri değil. Dizinin yapımcılarının başında Daredevil dizisinden tanıdığımız Steven S. DeKnight olacak. Bu da bize umut veriyor tabii ki.

Açıkçası Amazon ve Netflix’in çok bilinen çizgi romanlara odaklanmasından oldukça memnunum. Sürekli olarak gördüğümüz hikâyeleri tekrar tekrar görmektense The Boys ve Invincible gibi biraz daha farklı hikâyelerin anlatıldığı süper kahraman yapımlarına ben çok coşuyorum. Ümit ediyorum ki daha fazla gelsinler!

Jupiter Legacy, 7 Mayıs’ta Netflix’de görücüye çıkacak. Siz ne düşünüyorsunuz fragman hakkında sevgili geekler? Sizi heyecanlandırmayı başarabildi mi Jupiter’s Legacy sizi, yoksa süper kahraman yapımlarına doydunuz mu? Yorumlarınızı bekliyorum.

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.