Percy Jackson ile büyüdüm dersem yalan söylemiş olmam. Bu geek mecralara atılmamda, kitap okumaya başlamamda, ilk arkadaşlarımı edinmemde, hayatımın neredeyse her alanında etkisi çok büyük bu serinin. Durum böyle olunca, takdir edersiniz ki filmleri de sevmeyen birisi olarak (ki bu düşüncemde yalnız olmadığımı biliyorum) gelmekte olan Disney Plus dizisini aşırı merak ediyor, filmlerdeki hataları tekrarlamayacaklarından emin olmak istiyorum. Evet, doğru bildiniz, diziden haber var, ben de muhabiriniz olarak size bu haberi vermeye geldim!

Percy Jackson dizisi için bir oyuncu ilanı açılmış. Gerçekten, internetten başvuru kabul ediyorlar. Ayrıntılı bilgi için şuraya alayım sizi. Neyse, yukarıda saydığım bütün bu endişelerden ötürü bu oyuncu ilanında şu şekilde bilgiler görmek beni çok mutlu etti:

12 yaşındaki bir karakteri oynayacak, erkek. Keskin bir mizah anlayışına sahip, zeki, şefkatli bir çocuk. Dünyanın DEHB ve disleksisini nasıl gördüğünden dolayı kendisini her zaman bir yabancı olarak gördü. Fakat o utangaç bir çocuk değil. O, fevri ve delidolu ve haksızlık karşısında çok çabuk öfkeleniyor. İroni yapmakta çekinmez, ancak bu ironisinin altında, sevecen bir oğul ve değer verdiği kişilere karşı hata yapmaktan çekinen sadık bir arkadaştır. Uyum sağlayabileceği bir yer aramaktadır.

Percy Jackson filmlerinde yaptıkları hatalardan en büyüğü, muhtemelen karakterlerin yaşlarını büyütüp seriyi olduğundan daha ciddi bir şeymiş gibi sunmaya çalışmalarıydı. Öyle bir senaryoya uymayan, eşek kadar bir Logan Lerman izlemiştik. Oyuncunun kötü olduğunu söylemiyorum, ilk serideki küçük minik Percy olmadığını söylüyorum sadece. Sadece biz değil, Rick Riordan da öyle düşünüyordu ki kendi yazdığı kitabın filmlerini “çocuklarına izletmeyeceğini” bile söylemişti. Durum böyle olunca Percy Jackson filmlerinde yaptığı hatayı yapmayarak dizinin kontrollerini eline aldı. Çocuklarına izletebileceği kalitede bir hikâye yazmak için kolları sıvadığını düşünüyorum, Rick amcaya güveniyorum.

Karakter için bir çocuk aktör arıyor olmaları bana yetişkinlere hitap edecek bir dizi yapmadıklarını düşündürüyor, bundan da mutluyum açıkçası. Percy Jackson serisi, küçükken okuduğumuzda çok güzel geliyordu fakat on sekiz yaşını geçip tekrar okuduysanız ne kadar çocuklara hitap ettiğini fark edeceksinizdir. Bence bu seride atladığımız en büyük nokta buydu. Bir de Percy’nin DEHB ve disleksisine daha fazla önem vereceklerini seziyorum, başından beri istediğimiz gibi bir Percy göreceğiz sanırım! Alınma Logan Lerman ama birlikte büyüdüğüm karakterin benden büyük olduğunu görmek pek hoşuma gitmemişti.

Tüm bunlarla beraber umarım tanınmamış, yetenekli bir aktörü seçerler diyorum. Biz kitapları okurken Percy ile beraber büyümüştük, diziyi izleyen çocuklar da aynı tecrübeyi yaşasınlar isterim açıkçası. Rick Riordan’ın açıklamasına göre dizideki Percy’nin 16 yaşına kadar büyümesini izleyeceğiz- Kitaplara yakın, filmlere uzak bir tecrübe olacağına güveniyorum. Umarım, umarım, umarım iyi bir iş çıkar!

Author

Batı Edebiyatları okur, kedi sever. Bir de buralarda yazıp çizer. @mightbeyagmur

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.