Geek dünyası olarak pek kaale alınmaya alışık değiliz. Genelde popisi olanlar şana şöhrete yürürken, kenarda kalıp hikâye üretenlerden olduğumuzda, arada popiler kültür bize bir referans atınca şaşırıyoruz. Normalde dans ettirmesinden fazlasını beklemediğimiz şarkılar aniden “Oha” dedirttiriyor.

Bunun geçmişte pek çok örneği var ama biz çemberi çok geniş tutmayalım dedik. Yoksa Notorious B.I.G.’nin “Super Nintendo, Sega Genesis, when I was dead broke man I couldn’t picture this” referansı her şeyi alır götürürdü. Son üç senede çıkmış, hakikaten pop olsun diye yapılmış ama yine de geek referanslarına sahip olan, bizi en şaşırtan 6 şarkıyı listeledik. Şöyle:

  • Eminem – Love the Way You Lie

“You don’t get another chance, life is no Nintendo game”

Eminem zaten bu tip referansları herhalde tarumar etti, ama Recovery’nin bu en çok patlayan single’ındaki referansı üzerine nedense çok heyecanlandığımızı hatırlıyorum. Mealine mi vurulduk nedir?

  • Cee Lo Green – Fuck You

“I guess he’s an Xbox and I’m more of an Atari, but the way you play your game ain’t fair”

Cee Lo Green bu referansıyla gönüllerimize girdi, net. Zaten Fuck You acayip keyifli bir şarkı, insanın dinlerken nakarata tüm gücüyle eşlik etmemesi imkansız, bir de şuradaki tatlı söze bak. Atletinle gel Cee Lo.

  • Kanye West – So Appalled

“Dark Knight feeling, die and be a hero, or live long enough to see yourself become the villain”

Kanye West’in “mahalleyi topladım şarkı yapıyoruz” tadındaki eseri So Appalled’ın Jay-Z bölümünde gelen bir söz bu. Hova burada acımamış, ince falan değil, baya dümdüz görmüş. Azıcık değiştireydin be abi?

  • Lady Gaga – Applause

“I’ve overheard your theory ‘Nostalgia’s for geeks'”

Şimdi yalan yok, Gaga Hanım bolca haklı. Nostalji yapmayı çok seviyoruz geek’ler olarak. Sorsan en güzel D&D Edition’ı kesinlikle oynadıkları en eskisiydi, Baldur’s Gate’ten güzel RYO yıllardır gelmedi; çizgi romanların o 90’lardaki tadı yok…

  • Jennifer Lopez ft. Pitbull – On the Floor

“All I need is some vodka and some coke, and watch she going to get Donkey Konged”

Allah Allah? Pitbull sana ne oluyor? Vodka, kola ve Donkey Kong aynı cümlede ne arıyor? Anladım, Amerikan ingilizcesinde “seksi popo” manasına gelen “Badonkadonk” argosuyla bir kafiye yapmak istemişsin ama… Çok mu aradın?

  • Eminem – Rap God

“Kneel before General Zod this planet’s Krypton, no Asgard, Asgard. So you be Thor, I’ll be Odin, you rodent, I’m omnipotent.”

Döndük dolaştık, yine Eminem’deyiz. Marshall Mather LP 2’de çıkan bu şarkı, adeta 2013’ün geek filmlerinin kısa bir özeti tadında. Man of Steel referansıyla başlayıp, ortada fikir değiştirmesi de apayrı şükelalıkta. Eminem’in bu geek referanslarından yola çıkarak Türkçe biliyor olsaydı Geekyapar’ın azılı bir okuyucusu olacağı iddiamız var, bozmazsanız seviniriz.

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.