70’leri Sound Olarak Günümüze Taşıyan 5 Modern Grup yazımda da bahsi geçen Portugal. The Man, Smithsonian Ulusal Hayvanat Bahçesi ile ortak bir çalışma yapmış. Grubun politik şarkı sözleriyle 70’lere göz kırptığını söylemiş ama aktivist yönleri de olduğunu eklemeyi unutmuştum. Bu proje de ona aracı oldu böylece.

Proje, dünyada 400’den az sayıda kalan Sumatra Kaplanı‘nın soyunun korunması için toplumu bilinçlendirmek üzere geliştirilmiş. Proje’nın adı “Endangered Song” (Soyu Tehlikede Şarkı). Portugal. The Man kendi Facebook sayfasından aşağıdaki açıklamayı yapmış:

Dünya’da 400’den az Sumatra Kaplanı kaldı. Malesef dünyanın büyük bir bölümü bu korkunç gerçeğin farkında değil. Eğer bir an önce eyleme geçilmezse bu tür tamamen yok olacak. Sumatra Kaplanı’nın bu hassas durumu ile ilgili kamuoyunu bilinçlendirmek için, yeniden üretilmediği takdirde soyu tükenecek bir parça hazırladık. Polikarbonat plastik vinillere basılan kayıtların kalitesi çalındıkça bozuluyor ve belli bir süre sonra tamamen yok oluyor. Smithsonian Ulusal Hayvanat Bahçesi ve Biyoloji Koruma Enstitüsü (Conservation Biology Institute’u bu şekilde çevirdim) ortaklığıyla, başka hiçbir yerde yayınlanmamış şarkımızın vinillerinden 400 adet bastırdık. Şarkının başka hiçbir kopyası yok. Kaplanlar gün geçtikçe azalıyor. Toplumsal etki ve Kaplanları korumak için bir an önce harekete geçmek bu türün yok olmasını engelleyebilir. www.endangeredsong.si.edu adresini ziyaret ederek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Buradan sonra bana fazla bir iş düşmüyor. Ecnebilerin dediği gibi: “Spread the word

Author

yazar, editör, biraz müzisyen, olduğu kadar aktivist, açık kültür/açık toplum savunucusu. "tuvalette ne yaptığımızı herkes biliyor ama kimse görmüyor. anlatım da böyle bir şey: ne olduğu değil, nasıl olduğu önemlidir." @mentulaetauri

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.