Bu ayın başlarında size, önüme düşen bir dizi fragmanının haberini yapmıştım hatırlar mısınız?  Hiç beklemediğim bir anda karşıma çıkan Raised by Wolves fragmanının, bu yılın en çok beklediğim yapımlarından birine dönüşmesi fazla uzun zaman almadı. Fragmanın başında yazan Ridley Scott, Travis Fimmel ve Amanda Collin gibi dev isimlerin bu yapımda çalıştığını göz ardı etsek bile, fragmanın kendisi o kadar muhteşemdi ki hepimiz adeta coşkulardan coşku beğendik. HBO Max bu güzel yapıma olan heyecanımızı, sanki yetmezmiş gibi biraz daha arttırmaya karar verdi ve bugün diziden ikinci fragmanı yayınladı!

Fragmanımız, anne androidimizi gezegene yollayan ağabeyimizin, kardeşinin arkasından söylediği “Gittiğin yeni dünya da bizim Dünya’mızın sonunu getiren sorunları barındırıyor” repliği ile başlıyor. Her ne kadar bu sorunların ne olduğunu başta anlayamasak da daha sonra yine fragmanda geçen bir replikten, dünyanın sonunu getiren şeyin dini inançlar olduğunu ve bu yüzden bu yeni dünyada yetiştirecekleri çocukların kesinlikle ateist olması gerektiği konusunda Anne’nin uyarıldığını görüyoruz.

Travis Fimmel’in eşlik ettiği insan grubunun üzerindeki işaretlerden yola çıkarak, “dini inançlar” ibaresi ile ne kastedildiğini, aslında Dünya’nın tam anlamıyla yok olmadığını ama büyük bir dini devrimin etrafında yeniden şekillendiğini anlıyoruz. Androidlerin çocuk yetiştirmesinin günah olduğunu savunan Travis Fimmel ve ekibi, android Anne’mizin gerçek gücü hakkında da bizi uyarmaktan geri durmuyor. Ama ne güç!

Bu noktada aslında birçok soru işareti var kafamızda. Anne ve Baba androidimizi bu gezegene gönderen kim? Neden insanların yaşayabileceği tek gezegene aşırı güçlü bir android ile bir sürü bebek yolluyor? Gönderilen çocukların niteliği bu olayda önemli mi yoksa sadece sıradan çocuklar mı? Ve Anne, neden bu kadar korkutucu?

Şimdilik iyi ya da kötü olduğunu tahmin edemediğimiz Anne’miz, öyle gözüküyor ki her ne kadar başta görevine sadık bir android olarak hayatına başlasa da daha sonra, yetiştirdiği çocuklara karşı büyük bir annelik duygusu besliyor ve onları korumak için elinden geleni yapıyor. Gerçi şimdilik bunlar bize öyle gösteriliyor da olabilir. Fragman o kadar mükemmel kurgulanmış ki her an her şey olabilir!

Yani siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama benim heyecanım artık fiziksel ölçü birimleriyle ölçülüyor. Gerçekten, bu dizi, bu yıl izleyeceğimiz en iyi bilim kurgu yapımlarından biri olacak gibi geliyor. Siz nasıl buldunuz ikinci fragmanı? Siz de benim gibi heyecanlı mısınız?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.