Şu kargaşada pek önemli değil gibi gözüküyor, ama bir yandan da normal hayatımızın bir bölümüne de devam etmemiz gerekiyor; hiçbir şey için değilse, akıl sağlığımızı koruyabilmek için. Bu uğurda, an itibariyle internet dünyasında olan bir haberi de paylaşalım, burada dursun istiyoruz. Bir zamanların en popüler YouTube programı olan =3 (Equals Three) yaratıcısı Ray William Johnson tarafından emekli edildi.

Equals Three 5 yıl önce Ray William Johnson’ın üniversite yurt odasından başlamıştı. Program o sıra içerisinde farklı stüdyoların ve farklı ekiplerin elinden geçti ama konsept aşağı yukarı aynı kaldı: Ray çıkar, üç adet viral videoyu inceler ve üzerine komik yorumlar yapar. Bu format ciddi bir başarı elde etti. Uzun süre boyunca sadece Equals Three’nin yayınlandığı RayWilliamJohnson kanalı YouTube’un en çok aboneye sahip kanalıydı.

RWJ şovu emekle etme kararını yaklaşık bir iki ay önce Twitter‘dan açıklamıştı, o dakikadan beri de kararını tam olarak değiştirmedi. Ufak bir modifikasyon yapmış yalnız, bunu da bu son programında öğrendik. Şovu tamamen bitirme fikrinden uzaklaşmışa benziyor, en azından şimdilik. Equals Three‘yi sunmak için başka biri ile anlaşacak ve yazım, yapım işlerinden de elini ayağını çekecek. Bunun sebebi Johnson’ın internet yayıncılığı medyumunda yapabileceği her şeyi yaptığını düşünmesinden geçiyor. Anlayacağınız kreatif olarak bir tatminsizlik var ortada, ama hayranlardan gelen tepki yüzünden =3’yi tamamen bitirmek de istemiyor. Böyle bir orta yol bulmuş.

Seneler içerisinde Robin Williams‘dan Kevin Smith‘e kadar pek çok ünlünün konuk olduğu =3’nin son bölümü geçmişe bir selam olarak yapılmış. Aşağıya videoyu koyduk. Biz de kendi selamımızı verelim, =3 yıllar boyu komikli videoları ilk öğrendiğimiz, çıkışını merakla beklediğimiz programlardan biriydi. Kendi başına da meme’leri oldu, It’s Fenton, Jesus Man akla ilk gelenler. YouTube’un belki de ilk ana akım kültüre de sızan yıldızı RWJ, programı da =3’ydi, hakkında Wall Street Journal’dan Forbes’a kadar pek çok yayın haber dahi yapmıştı. Seviyorduk yani =3’yi. Ama Johnson’ın “işler rayında giderken” perdeyi çekme kararını da çok mantıklı ve yerinde buluyoruz. Mevzu uzaya uzaya sakıza dönmeden bitirmek, en güzeli.

Buyurun, işte son =3 bölümü. İyi seyirler.

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.