Haziran’da başlayan, hayatımızı değiştiren Gezi direnişine dair şarkılarımız, filmlerimiz, kitaplarımız var. Dünyanın en basit denklemi bu. Orada sokağa çıkan insanlar, bir şeyler anlatıp, hikâyeleştirmek isteyen insanlar, zaten hikâyeleştirme olanakları kısıtlandığı için sokaktalardı. Dolayısıyla sokaktan çıktılar ve klavyelerin, enstrümanların, kameraların başına oturdular.

Sonra da bunun gibi şeyler çıktı:

2012’de kurulan The Ringo Jets’in ilk LP’si bugün iTunes’tan yayınlandı. Çıkış şarkısı olarak da Spring of War’ı tercih etmişler. Gezi yüzünden ertelenen çıkışı Gezi’yle yapmak istemişler kendi deyişleriyle. Temiz bir rock ‘n’ roll sound’u bu. Ama olay, tabii ki klip. Yasama, yürütme, yargı 3’ü 1 arada Demokrasi temizlik paketiyle muhalefet ve protestonun silindiği anda olduğu gibi, derdini bir metaforla anlatmaya çalışan türden. Klipte oynayanlar da grubun elemanları.

The Ringo Jets’in albümünü bu tip rock ‘n’ roll sound’unu seviyorsanız almanız lazım. O sırada grup hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız şu linkten bir araştırma yapabilirsiniz. Canlı dinlemek isterseniz de 21 Şubat’ta Ankara’da, Route’ta, 22 Şubat’ta ise İstanbul’da, Karga’da çalacaklar. O da sizi kesmezse, içinizden “Bu daha başlangıç” diyebilirsiniz yavaşça. Sanıyoruz şimdilik kendi kendinize derseniz bir yaptırımı yok. 

 

E.N.: Yeni internet yasalarınca uygunsuz olabilecek kısımların üstü tarafımızca çizilmiştir. Yazıyı çizilmemiş taraflarıyla okursanız seviniriz.
Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.