87ec24c1

Röyksopp, yeni ve final bir albümle geri dönüyor. The Inevitable End isimli son albümleri 11 Kasım’da piyasada olacak. Şimdi biliyorsunuz Röyksopp en son albüm yapalı 4 yıl geçti. Senior 2010 çıkışlı bir albüm, bu sebeple aslında grubun hayranları, ben dahil olmak üzere bu habere epey heyecanlanıyorlar, fakat “son albümleri” olduğu için buruk bir heyecan bu.

Ama algılarımızla oynamayı seven duo albümün “son” olduğunu söylerken, şöyle bir açıklama yapmayı da ihmal etmedi, yani gözlerinizi silebilirsiniz;

“Bu albümle birlikte daha karanlık bir konuyu ele alıyoruz, sözler bu sefer bizim için daha önemli. Bu yaklaşım bize çok kişisel, samimi ve sonuca yönelik geliyor. Bu albümle birlikte klasik bir iş yapmak istedik, son albümümüz, yani bizi sonlandıracak şey bu bağlam içerisinde gerçekleşmeliydi. Tabii bu “son” derken, bildiğiniz anlamda “son” değil. Bu bizim geleneksel albüm formatına bir nevi “güle güle” deyişimiz olacak. Yıllar içinde çıkarttığımız albümlerle söylemek istediğimiz her şeyi söyledik, yapmak istediğimiz her şeyi yaptık. Müzik yapmayı bırakmıyoruz fakat albüm formatında bizden dinleyebileceğiniz son şey bu olacak.”

Yani tamam müzik yapmayı bırakmıyor olmalarına sevinebiliriz fakat bunun son Röyksopp albümü olduğunu bilmek yine de biraz üzüyor. The Inevitable End 12 parçadan oluşuyor, aşağıda albümün ilk parçasından bir örnek dinleyebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=yW1_IIn3W6s

 

Author

14 Yaşından beri oyunlarla ilgili yazıyor, Trgamer, Oyungezer, Merlin'in Kazanı ve daha pek çok platformda yazdı. Arada dizi yazar, şu anda bir kitap yazıyor, insanlık onurunun depresif müziği yeneceği günü bekliyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.