Şu son iki yıl gerçekten de müzikaller -ve dolayısıyla müzikal severler- için inanılmaz bir yıl oluyor. Şu zamana kadar üzerine pek konuşulmayan, hatta yer yer hor görülen müzikal türü, garip bir kalkışa geçti dostlar. Spielberg’li West Side Story, film olan Dear Evan Hansen, geçen yılın güzel sürprizi Hamilton, çekimleri başlayan In The Heights falan derken bildiğimiz birçok müzikalden yeni yeni haberler alıyoruz.

Bununla beraber bir yeni eleştiri de orijinal işlerin artık göz ardı edildiği gerçeği oluyor. Yani stüdyolar yeni fikirlere şans vermektense zaten var olan işleri alıp (müzikaller gibi mesela) yeniden değerlendiriyorlar. Eh, bu da pek hoşumuza gitmiyor doğrusu.

Bu iki bilgiyi neden verdim? Çünkü çok sevdiğimiz bir müzikale prequel geliyor da ondan!

Yazının başlığından spoiler yemediyseniz hemen patlatıyorum bombayı: Grease müzikaline bir prequel dizisi geliyor! Hatta bu Grease için ikinci prequel olacak zira Grease: Summer Lovin’ isimli bir filmin de yapım aşamasında olduğunu biliyoruz. Ondan pek bir ekmek çıkmadığı için gelin, biz en iyisi mi şu diziye bir göz atalım.

İsmi Grease: Rise of the Pink Ladies olan bu dizi, Grease müzikalinden tam dört yıl öncesini konu alacak. Rydell Lisesi’ni sonsuza dek değiştirecek olan bir kıvılcımı ateşleyecek olan dört kızın hikâyesini izliyor olacağız. John Travolta’nın başrolde olduğu 1978 yılında yayınlanan orijinal filmde Pink Ladies ekibinin karakterleri, Stockard Channing, Didi Conn, Dinah Manoff ve Jamie Donnelly tarafından canlandırılmıştı fakat bu dizide bu karakterleri kimler canlandıracak bilmiyoruz.

Bu dizinin ilginç bir hikâyesi var aslında. Rise of the Pink Ladies dizisinin, Paramount+ sahiplenmeden önce HBO Max’te yayınlanması planlanıyordu. HBO Max diziyi Paramount’a hemen paslamadı da aslında, 2019 yılının ekim ayında Grease: Rydell High ismiyle çıkması planlanan bu dizi fikri en başında HBO Max tarafından çöpe atılmıştı. Dizinin çıkacağı biliniyordu fakat herhangi bir bilgi elimizde yoktu, sonra HBO’nun yönetim tarafında bazı değişiklikler oldu, drama, dedikodu, klasik şirket mevzuları falan filan derken bum! Paramount+ kaptı diziyi.

İlk versiyonundan bu yana konusu ve ismi değiştirildi fakat elimizde olan bilgiler şunlar: Rise of the Pink Ladies’in yazarı Atypical ve Awkward dizilerinde de yazarlık yapmış olan Annabel Oakes olacak, yapımcıları da Mary Bowen ve Erik Feig. Bu yapımcı ekibi, Grease’in bir diğer prequel işi olacak olan Summer Lovin’ filminde de varlar. Rise of the Pink Ladies dizisinin 10 bölümlük nispeten kısa bir iş olacağı söyleniyor. Bir de HBO Max’in pek önemsemediği bu diziye Paramount+ tarafından yeşil ışık verilmiş, orası kesin.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Grease’e bir prequel lazım mı?

Author

Batı Edebiyatları okur, kedi sever. Bir de buralarda yazıp çizer. @mightbeyagmur

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.