İnternette dosya paylaşıyor, proaktif olarak kolaboratif projelerde yer alıyor veya bu tarz projeleri takip ediyorsanız ACTA ve SOPA gibi düzenlemeler hakkında mutlaka bir şey duymuşsunuzdur. Ciddi bir kamusal tepkiye yol açan ve küresel alanda kabul edilmeyen bu düzenlemelere şimdi bir yenisi ekleniyor. Kısaca TPP olarak adlandırılan projenin açılımı Trans-Pacific Partnership Agreement. Kullanıcıyı iyice pasifize edeceği, katılmcı yaratıcılığı ve paylaşımcılığını iyice baltalayacağı tahmin edilen düzenleme tabii ki aylardır kamuya kapalı kapılar ardında tartışılıyor.

WikiLeaks düzenleme içeriği ile ilgili ilk belgeyi dün yayınladı. Üretim ve paylaşım özgürlüğünü kısıtlayacak ve şirketlerin tekeline almasını kolaylaştıracak TPP’nin WikiLeaks sayfasını aşağıda bulabilirsiniz.

Secret Trans-Pacific Partnership Agreement (TPP)

Author

yazar, editör, biraz müzisyen, olduğu kadar aktivist, açık kültür/açık toplum savunucusu. "tuvalette ne yaptığımızı herkes biliyor ama kimse görmüyor. anlatım da böyle bir şey: ne olduğu değil, nasıl olduğu önemlidir." @mentulaetauri

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.