Ay bakın, benim jenerasyonum için konuştuğumuzu kesinlikle aklınızda tutarak, anime diye bir şey olduğunu bile bilmezken belki ya okula gitmeden önce ya da okuldan erken kaçarsak o aralarda bir yerlerde, Türk televizyonları sağ olsun, tanıştığımız bir Ay Savaşçısı vardı. Evet, kendisinin orijinalinde bir mangası ve sonrasında da uyarlamaları var; sonuncusu hatta 2014’e tarihlenmişti fakat benim için, küçükken yatağımın kenarındaki komodine çıkartmasını yapıştırdığım bir karakter kendisi. Bu da herhangi bir bilgi ile değiştirilemeyecek bir şey, üzgünüm. Şimdi bu halde, ben ve benim gibi olanlar, Netflix’in iki parçalı bir Ay Savaşçısı filmine ev sahipliği yaptığını ve filmin yakınca bir zamanda izlenebileceğini bilince neler hisseder? Hah, tam olarak oralardayım. Haziran 2021’de izleyicilere buluşacak olan Sailor Moon Eternal‘ın fragmanı da yayınlandı, hemen şöyle izleyebilirsiniz:

Benim böyle nostaljik hislerle anlattığım, küçüklüğümüzden bildiğimiz Sailor Moon serisi, 2014 yılında temelde aynı şeyleri anlatarak ancak aslına daha sadık kalarak, Sailor Moon Cyrstal ismiyle yeniden uyarlanarak yayınlanmıştı. Queen Metaria’ya karşı mücadelenin işlendiği ilk sezon, Kara Ay hikâyesinin işlendiği ikinci sezon ve son olarak manga ve özgün anime serisinde de yer alan Dearth Busters‘ın örgüsünü kapsayan üçüncü sezonun ardından gelecek olan dördüncü sezonu beklerken bu yeni sezonun, iki parçadan oluşacak bir film şeklinde yayınlanmasına karar verildi. Netflix bünyesinde yayınlanacak olan filmler ise özgün animede de yer alan Dream kısmını işleyecekler. Devamı gelir mi, gelirse film olarak mı gelir yoksa son sezon olarak mı yayınlarlar, orası ayrı bir soru işareti.

Benim Ay Savaşçısı anılarım, otuz yıla yaklaşan yaşantımın neredeyse ilk çeyreğinden azına rastladığı için fazla sağlam değiller. Ancak takip etmeye de az çok devam etmiş biri olarak, fragmandan özlediğim pek çok şeyi yakalamayı başardığımı söylemem lazım. Aranızda Ay Savaşçısı geekleri varsa, onlar çok daha iyi yorumlar yapacaklardır diyerek pası sizlere atıyorum. Ne olursa olsun, Netflix’in ekstra çabaya yol açmayacak şekilde bu filmlere el atmasından da mutluyum. Belki diğer animeler için de böyle bir imkân doğar, ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.