Eski bir mahkûmdan süper kahramanlığa…

İyice deşelenmiş çoklu evrenlerle, kendilerine zamanı kontrol altına alabilen yeni düşmanlar edinen Marvel Cinematic Universe’ün beşinci fazının ilk göz ağrısı olacak olan Ant-Man and The Wasp: Quantumania filminin çıkmasına iki hafta kaldı. Açıkçası Ant-Man, kendi başına, kimse için müthiş merak uyandıran veya rol model alınan bir karakter değil ama filmin beşinci fazda gelecek tüm filmlere/dizilere açacağı yol herkes için merak konusu. Bunun böyle olduğu; bizim için de seyirci için de ofislerinin duvarında Marvel Cinematic Universe yazılı olan bir grup insan için de bir gerçek. Bu yüzden, bu; ofislerinde, koltuklarında oturan insanlar pazarlama yöntemlerinde sınır tanımıyorlar.

Sinema biletlerinin ön satışı geçen haftadan başlanan filmin bir de kitabı çıktı. Daha doğrusu, Scott Lang’in bir otobiyografisi çıktı. Geçtiğimiz gün Paul Rudd’un arzı endam ettiği bir kısa videoda bu kitap tanıtıldı ve video Marvel Entertainment’ın Youtube ve sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Kitap; Scott Lang’in hırsızdan süper kahramana dönüşmesinde, Avengers’ın bir parçası olmasında ve Thanos ile yapılan savaşta hatta aile ilişkilerinde, yani tüm kırılma noktalarında neler hissettiğini okuyucuyla paylaştığı bir otobiyografi.

Ant-Man and The Wasp filmindeki Scott Lang kitabının tanıtımı

Büyük markalar, satış kollarını genişletmek için sadece oyuncak satmıyorlar tabii ki. Eserin adı anahtar kelime olarak kullanılıp birçok farklı kategoride ürün satılabilir. Filmden önce; Modok’un 101 pozunun olduğu bir boyama kitabı veya Marvel logolu bir karınca teraryumu satışa çıkabilirdi, şaşırmazdık. Scott Lang imzalı bir kitap yayınlanması ise gerçekten şaşırtıcı. Hatta pazarlama departmanı da kitabın şaka sanılması ihtimalini düşünmüş olacak ki yayınlanan videonun sonunda, ekranın köşesinde; “Bakın gerçekten bu kitap çıktı, gerçekten gerçek.” minvalinde bir yazı beliriyor.

Ne dersek diyelim yine de merak etmeden duramıyoruz. Türkçe çevirisinin olmadığına emin olduğumuz kitaba şöyle bir bakmak için şuradaki Amazon linkine tıklayabilirsiniz. Söylemeden geçmeyelim, kitapla ilgili en büyük merakımız da kitapçılara geldiğinde otobiyografi mi yoksa kişisel gelişim raflarına mı yerleştirileceği. Şimdiden iyi okumalar.

Author

Sabah kuşağı çizgi filmleri müdavimi.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.