Efendim, karantina döneminde fark ettiyseniz haber köşemizi biraz boşladık. Ama inanın valla içimizden gelmiyordu. Her gün iptal ve erteleme haberleri yapmaktansa hiç yapmayalım dedik yani. Zaten karantina döneminde psikolojik sağlığımız o kadar iyi değilken bir de üstüne sevdiğimizin yapımların ertelenme haberlerini vermek hem sizin için hem de bizim için o kadar güzel bir olay olmayacaktı, bu yüzden yapmadık. Yani bundan bir iki hafta önce Neil Gaiman’ın Sandman dizisi için her şeyi ayarladığını ama araya Covid-19’un girdiğini öğrendim. Bundan daha büyük bir moral bozukluğu olur mu? Ama bugün için kötü günler geride kaldı, bugün güzel bir gün! Çünkü bugün size Sandman’in sesli drama uyarlaması için toplanan kadronun mükemmelliğinden bahsedeceğim!

Efendim eğer konu çizgi romanlar ise Sandman diğerlerinden çok ama çok farklı bir yerdedir. Neil Gaiman’ın yarattığı Rüyalar Kralı Morpheus ve onun rüyalar âlemindeki dünyası, çizgi romanların da mükemmel birer edebiyat eseri olabileceğini herkese kanıtladı. Neil Gaiman’ın hikâye anlatıcılığındaki müthiş başarısı, tarihin başlangıcından beri insanların rüyalarını kontrol eden ve onların hikâyelerini toplayan bir sonsuz varlıkla birleşince ortaya birbirinden mükemmel bir sürü farklı macera ortaya çıktı. Bazen modern Amerika’da, bazen antik Yunan’da, bazen ölüler diyarında bazense rüyalar âleminde geçen bu hikâyelerin her biri ayrı ayrı bir şaheser benim gözümde. Tamam tamam, bunu kişiselleştirmeyeceğim ve objektif olacağım. Bu hikâyeler benim için değil herkesin gözünde bir şaheser! İşte kendisine karşı aşırı derecede objektif olduğum bu eserin, Çarşamba günü yapılan duyuruda sesli kitap ve podcast şeklinde yeniden bizlerin karşısına çıkmaya hazırlandığı açıklandı. Hem de ne açıklama!

Öncelikle serinin başrolü, rüyalar kralı, yedi Sonsuz’dan en havalısı Morpheus’u, James McAvoy’un seslendireceğini bildirerek bunun alelade bir yapım olmadığı konusunda sizi uyarmam gerekiyor. Daha McAvoy’un Morpheus olduğunu öğrenir öğrenmez ağzının suyu akanlara ise kötü bir haberim var; daha yeni başlıyoruz! Morpheus’un kardeşi biricik Ölüm’e sesini verecek aktris konusunda Kat Dennings’de karar kılınmış ki ben bu noktada kendisine sormak zorundayım; zaten hali hazırda aşığız sana bir de Ölüm’ü seslendirerek ne yapmak, nereye varmak istemektesin?

Bitti sanıyorsunuz değil mi? Bitmedi! Morpheus’un her zaman yanında gezen, sadık hizmetkârı kuzgun Matthew’e seslendirme deyince ilk akla gelen isim olan Andy Serkis can verecek. Ayrıca Michael Sheen Lucifer’i, Taron Egerton John Constantine’i, Samantha Norton Urania Blackwell’i, Bebe Neuwirth Siyam Kedisini ve son olarak Riz Ahmed en büyük kâbuslardan biri olan The Corinthian’ı canlandıracak. Peki, serinin anlatıcılığını kim yapacak biliyor musunuz? Neil Gaiman’ın bizzat kendisi!

Yani şu kadar muazzam bir kadroyu bir de Sandman’in muhteşem hikâyeleri ile yan yana koyuyorum da hayal ettiğim güzelliği hak ediyor muyuz acaba insanlık olarak diye düşünüyorum. Bu gerçekten coşmalık bir yapım değil, bu yağan yağmurda sokaklarda koşmalık bir yapım! Her şey o kadar güzel geliyor ki kulağa bazen bunun Morpheus’un benim için yaptığı rüyalardan biri mi acaba diye düşünmeden edemiyorum. Allah’ım bu rüyaysa bile n’olur uyanmayayım bu rüyadan! O kadar güzel her şey!

Audible için ilk kısmının Temmuz ayının on beşinde yayınlanacak Sandman’in sesli kitap versiyonunun şimdilik kaç bölümden ya da bölümlerin kaç dakikadan oluşacağı belli değil. Tabi, bunlar hep detaylar. Sonuçta şu grup oturup Sandman hakkında birkaç saat konuşsa bile seve seve dinlerim. Peki, sizde durumlar ne? Siz de benim kadar coştunuz mu?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

1 Comment

  1. Yazıyı çok beğendim ancak sonda ufak bir hata var. Ne yazık ki haziran değil temmuz ayında gelecek.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.