Daredevil, Legion, Agents of SHIELD derken Marvel’ın dizi dünyasında ne kadar da başarılı olabileceğine canlı canlı tanıklık edebildiğimiz bu yılların değerini bilmeliyiz bence. Üstelik hiçbir şeyin sadece dizinin akışıyla kısıtlı kalmayabileceğini kanıtlayan Agents of SHIELD, bunu filmlerle paralellik içinde yürüterek başardı. İnişli çıkışlı yayın hayatında yeri geldi övüldü, yeri geldi gömüldü; ama yine de beşinci bir sezon ile yeniden ekranlara gelmeyi kendine garantiledi sonuç olarak. Bu da, daha çok yolumuz olduğunu ve de sevdiğimiz karakterlere hemen veda etmek zorunda olmadığımızı kanıtlıyor bizlere.

MALLORY JANSEN

Sahi, veda falan demişken; bu durum sadece karakterlere değil bazı temalara da uygulanabilmişti ABC yapımı dizimizde. Bakınız; Framework. Dördüncü sezonun LMD kısmından itibaren oldukça derinlemesine işlenen Framework dünyası, işleri fazla karıştırmıştı SHIELD bünyesinde hatırlarsanız. Hatta öyle ki çoğu zaman teoriler üretip üzerine kafa yormak bile insana bir mutluluk veriyordu. Çünkü kodlamanın getirdiği uçsuz bucaksızlık durumu herkese hitap edebilmişti. Eh bu durum da izleyicisine, hatta Jed Whedon’a bile, o kadar ilgi çekici geldi ki, sonunda daha ilerisi neden düşünülmesin diye ortaya ilginç fikirler atıldı. Fikir derken, spin-off falan diyoruz yalnız, öyle az boz şeyler de değil ha!

Entertainment Weekly’nin röportajı sayesinde ulaşabildiğimiz bir detay bu. Jeff Bell ve Jed Whedon‘ın verdiği cevaplar üzerine hafiften halaya başlayabileceğimiz türden haberi hemen huzurunuza sunuyoruz:

“Yaptığımız her şey, kendimizi tekrar etmeme isteğimize dayanıyor. Farklı türden hikayeleri anlatmak ve değişik durumlardaki karakterleri göstermeye çalışıyoruz. Yapmayı en son istediğimiz şey, insanların ‘Ohoo, yine aynı yemeği ısıtarak önümüze koyuyorlar.’ demeleri olurdu. Eğer yepyeni bir hikayeyi farklı şeylerle anlatmanın bir imkanı varsa, bence bütün hikayecilik kartları masadadır.” -Jeff Bell

aida-agents-of-shield-996650-1280x0

Bell, Framework için “aynı yemeği ısıtarak sunmak” gibisinden düşünse de, Jed Whedon bu konuya biraz daha olumlu bakmış aslında:

“Framework birçok düşünce ve imkanın önünü açtı. Zaten bu işin başındaki isim bile bize bunu hatırlatıp duruyor. Kendisi Framework’ün çok büyük bir hayranı ve bunun bir spin-off dizisi olması gerektiğini düşünüyor.” -Jed Whedon

Sen Framework istiyorsun Jed Whedon abi ama bir sor bakayım Marvel evreni buna hazır mı? Kafaların tekrar LMD’ler ile yanmasına razı mı bu dünya? Hadi biz yerimizden hoplayarak, tırnaklarımızı kemirerek sonraki bölümleri beklemeye hazırız da; sonuçları neler olur tartışılır.

Ee millet, Framework için ayrı bir dizi olsa izler miydiniz? Aida’nın -pardon Ophelia’nın- bir sezonun üçte ikilik kısmında yapabildiğini, bir de koca bir spin-offa yayabildiğini hayal etsenize… Ortalık fena karışırdı herhalde, ne dersiniz?

Author

Geveze, aşırı heyecanlı, domates surat. Ailenizin mülayim, cep tipi ponçiği. Profesyonel inek. Özel gücü ise role play yazmak. @poncikbruiser

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.