Bu ay seni en çok heyecanlandıran şey ne derseniz size direkt “The Last of Us dizisi geliyor!” derim. Önümüzdeki pazar günü çıkış yapacak olan dizi, doğal olarak reklam kampanyasını da sürdürüyor. Bu süreçte The Hollywood Reporter tarafından dizinin yazarları ve oyuncuları ile yapılan bir röportajda konu, zamanında Neil Druckmann ile Sony Pictures alt şirketlerinden Screen Gems tarafından birlikte geliştirilen ve yönetecek kişinin de sevgili Sam Raimi olacağı, iptal edilen The Last of Us filmine gelmiş: “Sam harika önerilerde bulundu ama imkansız bir görevdi.” diyor, Naughty Dog başkan yardımcısı, oyunun on beş saatlik öyküsünü uzun metraj filme aktarma konusunda. Ayrıca kendisine filme daha fazla aksiyon sahnesi eklenmesi söylenmiş ve örnek olarak da World War Z gösterilmiş. Bunların üstüne Neil Druckmann film projesinin iptal edilmesini umut ediyormuş ve istediği de olmuş. Tam oyuna dair bir uyarlama olamayacağını düşünürken de Craig Mazin tarafından yazılan Chernobly dizisine denk gelmiş.

the last of us pedro pascal bella ramsey hbo sony playstation

Röportajın bir başka ilgi çekici tarafı da ben dâhil internetin çoğunluğunun hâlâ ikna olamadığı, Ellie rolü için seçilen Bella Ramsey kızımız ile ilgili. “Sert ama hassas, büyümüş de küçülmüş ve şiddete meyilli de olan” hissini yansıtabilecek birinin gerektiğini söylüyor Neil Druckmann. Onlarca farklı deneme izlemişler. Ayrıca Game of Thrones dizisinden Arya rolüyle bildiğimiz Maisie Williams da proje film olacakken Druckmann ile görüşmüş. Ellie rolü için bir başka potansiyel aday, Booksmart filmiyle hatırlayabileceğiniz Kaitlyn Dever hanımefendiymiş ki bu mükemmel bir seçim olurdu, zaten herkesin yıllardır role yakıştırdığı isim de buydu. Fakat bu bahsettiğim diğer iki isim film adaptasyonunun iptal olup de oyunun diziye uyarlanacağının kesinleştiği süreçte artık on dört yaşında bir kız çocuğunu oynayamayacak kadar büyüdüler tabii.

The Last of Us dizisi, hepsini buradan okuyabileceğiniz röportajda da sık sık belirtildiği gibi çok hassas bir proje. Oyun dünyasına damga vurmuş, tüm zamanların en beğenilen hikâyeleri arasında yer alan bu başyapıta dair bir hayal kırıklığı ciddi can sıkar benim gibi seriye hayran insanlar için. Projenin arkadasında direkt oyunun da yaratıcılarından birinin bulunması ve yayınlanacağı kanalın da HBO olacak olması belli bir güven veriyor, inşallah boşa çıkartmazlar. Ayrıca dizinin ilk sezonunun ilk oyunun tamamını kapsayacağını ve ikinci sezonun da direkt The Last of Us Part II oyununu adapte edeceğini söyleyeyim. İşte onun yaşayacağı süreç çok acayip olacak!

Diziden umudunuz var mı? Seriyi seviyor musunuz? Sizce Game of Thrones, House of the Dragon gibi HBO dizilerinin yanına yaklaşabilecek mi popülarite açısından? Düşüncelerinizi bizi hayal kırıklığına uğratmadan aşağıda paylaşın.

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film/dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.