Eskiden film dizi dünyasında bir proje ünlenir ve iyiden iyiye bir marka olursa onun oyunu yapılırdı. Hatta çoğu zaman bu tarz film oyunları vasat veya vasat altı düzeyde kalitesiz olurdu. Oysa şimdi oyun endüstrisinin geldiği noktaya bir baksanıza. Oyunların; filmleri, dizileri yapılıyor yahu! Buna en yakın örnek, HBO’nun henüz yapım aşamasında olan Last of Us dizisi. Şimdilerde yine bir Sony özel oyununu beyaz perdede göreceğimizin haberini aldık. John Wick’in yönetmeni, Sony ortaklığıyla Ghost of Tsushima’nın filmini çekecek!

Bu habere bir yanım sevinirken bir yanım üzülmedi değil. Niye diyeceksiniz, çünkü Ghost of Tsushima gibi çok ilgi görmüş ve benim de severek oynadığım, bende özel yeri olan bir oyunu beyaz perdede görmek ister miyim endişeliyim. Çünkü oyun dediğimiz eğlence aracı tamamıyla interaktif bir deneyim sunduğu için, aynı etkiyi bir film izlerken alabilir miyiz emin değilim. Ha tabii ki bu apayrı bir alan, bir film çekilecek ve doğal olarak oyun yapısıyla alakası bile olmayacak. Ancak bir diğer yanım da “Eğer başarılı bir film çıkarsa mis gibi olur!” diyor ve bayram ediyor. Çünkü Ghost of Tsushima, işlediği hikâyesi itibariyle tam film olabilecek kapasiteye sahip türden bir oyun.

Düşünsenize, yaşadığı bölge Moğollar tarafından istilaya uğrayan ve bununla mücadele etmeye, halkını kurtarmaya çalışan bir samuray var. Bu samuray kendi içinde gelenekleriyle, Japon kültüründeki onurlu savaşçı olma kavramlarıyla çatışan ve halkını kurtarmak için her yolu deneyen biri. Bana her yönüyle çok keyifli bir hikâye ve film çıkarmış gibi geliyor. Tabii layığıyla başarılı bir şekilde anlatılırsa. Yönetmen koltuğunda John Wick serisinin ünlü ismi Chad Stahelski bulunuyor ve oyunun geliştiricisi olan Sucker Punch & Sony ortaklığıyla yapımcılığı üstlenilmiş durumda. Geliştirici ekibin başındaki isim olan Nate Fox: “Bu proje için çok heyecanlıyız ve Jin’in hikâyesini yeniden anlatmak için sabırsızlanıyoruz!” demiş.

Açıkçası şu an için evrene kötü enerjiler göndermek yerine Nate Fox’a ve bütün ekibe bol şans diliyor ve iyi bir film çıkmasını ümit ediyorum. Siz Ghost of Tsushima filmi için heyecanlı mısınız? Sizce güzel bir samuray filmi izler miyiz, ne dersiniz?

Author

tasarımcı, fotoğrafçı, oyuncu, teknolojisever, soundtrack delisi. her türlü online mecradan ulaşmak için: @mfurkanakyuz

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.