Doksanlı yılların sonlarında, henüz Disney Marvel’ı satın almadan önce yani, Marvel şirketi batmak üzereydi. Bu yüzden birçok süper kahramanının film haklarını farklı film stüdyolarına satmak zorunda kaldı. Namor, Spiderman, X-Men, Blade gibi süper kahramanlarını evden gönderen Marvel, daha sonra MCU sayesinde çok zengin olunca, bütün evlatlarını tek tek geri toplamaya başladı. Bir tanesi ve en önemlisi hariç: Spiderman. Kendi başına bir Spiderman evreni kurabilecek kadar Spiderman karakterinin haklarını alan Sony, her ne kadar son yıllarda Marvel’ın, evladını görmesine izin verse de yaptıkları her ortak filmden sonra “Tamam bu sondu bir daha göstermiyoruz” diyor ve bizi korkuya sürüklüyor. Fakat kendisi de boş durmuyor elbette. Elindeki tüm Spiderman karakterlerini sonuna kadar kullanmaya kararlı. Önce Venom, sonra Kraven The Hunter şimdi de Silk. Evet doğru duydunuz; Sony, bir Spiderman karakterini daha ekrana uyarlamak için gün sayıyor.

Variety’nin duyurduğu habere göre kendi Spidermansiz Spiderman Evreni’ni kurmak isteyen Sony, Spiderman’in Kore-Amerikalı sınıf arkadaşı Cindy Moon’u televizyona uyarlamak istiyor. Daha önce aynı projeyi 2018 yılında gündeme getiren Sony daha sonra Spiderman: Into the Spiderverse filmine odaklandığı için rafa kaldırmıştı. Öyle gözüküyor ki bir kez daha proje gündeme geldi.

Eski Sony Pictures Entertainment başkanı Amy Pascal ile birlikte Phil Lord ve Chris Miller’ın prodüktör görevini üstleneceği proje için şimdilik hiçbir şey belli değil. Serinin hangi kanalda yayınlanacağı, başrolün kim olacağı hep merak konusu… Gerçi bazı dedikodulara göre Amazon şimdiden bu seriye talip olmuş ama tabii ki bunu söylemek için henüz çok erken. Yine de aklınızda bulunsun, ilk Geekyapar dediydi dersiniz.

Açıkçası Sony’nin Spidermansiz kurduğu bu Spiderman evreni hakkında duygularım çok karışık. Başlangıçta Marvel, Spiderman filmlerine kötü adam bulamasın diye en büyük kötü adamların telifini almak için kurulan bir evren olarak gözüken bu evren, gün geçtikçe bambaşka bir konuma evriliyor. Şimdiye kadar Venom gibi bir utanç kaynağı ve Spiderman: Into the Spiderverse gibi bir şaheseri ortaya çıkaran bir evren için duygularımızın karışması da bu noktada çok normal. Öte yandan bekleyelim görelim ya, belki yine bütün yıldızlar sıraya dizilir ve bir Into the Spiderverse yapımı gibi bir şaheser izleriz. Kim bilir?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.