Spider-Man’in, MCU yolculuğu başından beri çok zorlu olageldi. 90’lı yılların sonlarında Marvel’ın, Spider-Man’in haklarını Sony’e satmasının üzerinden başlayan karmaşa bugün dahi devam ediyor. Önce mahallemizin dost canlısı örümceğini Marvel’a geri vermemek için elinden geleni yapan Sony, daha sonra da Spider-Man’i kaptırdık ama düşmanlarını vermeyiz diyerek kendisine Spider-Man’siz bir Spider-Man film evreni kurdu. Son olarak Kraven The Hunter filminde başrole Aaron Taylor Johnsonn’ın seçilmesi ile ilgili konuşan Sony Pictures’un sinema grubu başkanı Sanford Panitch, hâlihazırda örümcek ağına dönüşen bu iki evren için kafamızı daha da karıştıracak açıklamalarda bulundu ve SPUMC ile MCU’ya dair “planlarının olduğunu” söyledi. Bizim kafamız da allak bullak oldu.

Bildiğiniz gibi Venom ile birlikte başlayan SPUMC evreni şu sıralar oldukça hareketli günler geçiriyor. Tom Hardy’nin ismi sayesinde ilk Venom filminden gayet güzel bir başarı yakalayan Sony, çok geçmeden Venom’un ikinci filmi Venom: Let There Be Carnage’ı duyurdu. Venom’dan sonra Jared Leto’nun başrolünde olduğu Morbius’u çıkarmak için kolları sıvayan yapım şirketi son olarak da Kraven the Hunter için çalışmalara başladı ve başrol olarak da Aaron Taylor Johnson’u seçti. Böylece hem SPUMC ile MCU’nun birleşme hem de Quicksilver’ın geri dönme ihtimalleri bitmiş oldu. Ya da en azından biz öyle düşündük.

Kraven the Hunter filmi için Variety’e konuşan Sanford Panitch, kendisine gelen “MCU ile yollarınızı birleştirmeyi düşünüyor musunuz?” sorularına “Venom 2 filmini görene kadar bekleyin, emin olun Spider-Man’i özlemeyeceksiniz” dese de daha sonra “Aslında karşılaşsalar heyecanlı olurdu öyle değil mi?” diyerek bu konuya olan ilgisini de dile getirdi. Bu açıklamaların ardından asıl konuyla ilgili “İki evrenin birleşmesi konusunda bir plan var. Aslında gün geçtikçe bu plan biraz daha açığa çıkıyor ama Spider-Man: No Way Home filmini izlediğinizde çok daha net bir şekilde anlayacaksınız” diyerek No Way Home filminin, bu iki evren için önemli bir film olduğunun altını çizdi.

Bildiğiniz gibi No Way Home, MCU’nun şimdiye kadar hakkında en fazla dedikodusu çıkan filmi olmak için elinden geleni yapıyor. Doctor Strange: Multiverse in the Madness filmi ile beraber çıkan söylentiler bizi, Andrew Garfield ve Toby Maguire’nin de içerisinde yer aldığı üç Spider-Man’lik bir film olacağı konuşmalarına kadar getirdi. Bu söylentiler için yalanlamalar geldi, doğrulamalar geldi fakat genel olarak Kevin Feige de başta olmak üzere herkes “Tahminleriniz belki doğrudur, belki değildir” diyerek bizi muallakta bırakmaya devam etti. Nitekim bugün de Panitch’in yaptığı açıklamalar sayesinde kafamız daha çok karıştı ve artık No Way Home filmine kadar hiç kimsenin bize kesin bir bilgi vermeyeceğini öğrenmiş olduk. İlerleyen zamanlarda belki Tom Holland ağzından bir şeyler kaçırır da öyle öğreniriz.

Sevgili dostlarım sizce ne olacak bu MCU-SPUMC birlikteliği? Sizce iki evren birleşecek mi yoksa ayrı ayrı hayatlarına devam mı edecekler? Belki de küçük küçük cameolar yaparak ne yardan ne serden geçerler, ne dersiniz?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.