Bildiğiniz gibi geçtiğimiz sene bu zamanlar yayın hayatına başlayan yeni bir Ms. Marvel var. Biz kendisiyle ilgili detaylı incelemelere yer vermiştik zamanında. Carol Danvers’ın Captain Marvel olmasıyla beraber boşalan Ms. Marvel titrini Kamala Khan adlı Pakistan asıllı Amerikalı genç bir kız devralmış, Marvel da onun üzerinden bir yandan diyaspora sıkıntılarına değinen bir hikaye anlatmaya başlamış, bir yandan da sık sık yaptığı gibi evrene yine meta bir bakış açısı getirmişti.

Nedir bu meta bakış açısı? Kamala Khan, aslında Ms. Marvel değil. Yani Captain America gibi bir “görevi devretme” durumu olmadı. Khan sadece Carol Danvers’ın azılı bir hayranı, tam manasıyla bir fangirl ve bir şekilde kendine şekil değiştirebilme gücü geldiğinde, Ms. Marvel olmaya karar verirken buldu kendini. Sonra kendisiyle hayran olduğu kadının ortasında bir kimlik belirledi ve şimdi bildiğimiz hâline geldi. Şu sıralar da Spider-Man ile ortak bir serüvenin içerisinde… İşte başlıktaki mükemmel tepki de o ortak serüvende geldi.

Marvel’ın gediklileri bilir, beraber sık sık göreve çıktıkları bir dönemde Spidey ile Carol Danvers bir süreliğine birlikte olmuşlardı. Hatta Danvers’ın Spider-Man’i kucağında uçurarak taşımak zorunda kaldığı, Parker’ın da “bir dakika, bu randevudaki kız ben mi oldum şimdi?” tepkisini verdiği çok ikonik bir randevuları da vardı. Spidey’nin anlatış şekline göre bu randevu ailemizin kahramanının biraz içinde kalmış. Ama bizi en çok vuran, Ms. Marvel’ın verdiği tepkiler oldu. Buyurun, kendiniz görün.

Image-251

Marvel bu tip “içerideki fan” tipi karakterleri bizce daha çok yerleştirmeli evrenine. Sinematik Evrende uzunca süre Coulson bu görevi yürüttü, şimdilerde Agents of SHIELD’da kendisi fanboyu olunacak bir insan şeklinde. O dizide de hafiften Patton Oswalt’ın karakteri Koenig o titri taşıyor. Şahsen bu komik sahneyi vallahi biz çok beğendik. Sayının tamamı yarın çıktığında da gözlerimiz Comixology’de olacak. Bütün seri böyle Ms. Marvel’ın fangirl seanslarıyla geçecekse de bir itirazımız yok vallahi!

 

(Görsel ve haber via: BleedingCool)

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.