Günümüzü Atari oyunlarının başında geçirdiğimiz zamanların bir numaralı kahramanı Super Mario, “Super Mario Bros” filmiyle 5 Nisan’da sinemalarda. Filmin ikinci ve son fragmanı çıktı ve neredeyse aklımızdan çıkmış olan bu filmi daha bir heyecanla beklemeye başladık.

Bir Nintendo karakteri olarak 1985’te ortaya çıkan Mario, herhalde video oyunlarının gelmiş geçmiş en bilinen kahramanıdır. İlk live-action filmi 1993’te çıkan Super Mario gişede hüsrana uğradı. Şimdiyse, Mario kardeşlerin yıllar sonra animasyon yapımı olarak vizyona girecek bu filmi; Universal ve Illumination stüdyoları ortaklığında çıkıyor. Filmin yapımcıları arasında oyunun yaratıcısı Shigeru Miyamoto da var.

Super Mario Bros fragmanı

Mario, oyunda başlangıçta bir marangoz olarak tasarlandı ama oyunun hatırı sayılır kısmı su altında geçtiği için mesleği tesisatçı olarak değiştirildi. Nintendo, konsol başında sıra bekleyen küçük kardeşleri de düşündüğü için Luigi, Mario’nun küçük kardeşi olarak oyuna eklendi. Filmde de Mario, Bowser tarafından kaçırılan kardeşi Luigi’yi kurtarmak ve tabii bir de Dünya’yı kurtarmak için Prenses Peach ve Donkey Kong ile maceralara atılacak.

Chris Pratt, Mario; Anya Taylor Joy, Prenses Peach; Jack Black, Bowser; Seth Rogen, Donkey Kong ve Charlie Day de Luigi olarak filmin seslendirme kadrosunda bulunuyor.

Biz, çocukluğumuzu verdiğimiz; Japon menşeli, İtalyan asıllı tesisatçının maceralarını izlemek için sinemada olacağız ama o zamana kadar da oyunlarını tekrar oynayacağız. Peki sizin Atari’leriniz hâlâ dolabınızın bir köşesinde duruyor mu?

Author

Sabah kuşağı çizgi filmleri müdavimi.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.