YouTube’un en popüler serilerinden Epic Rap Battles of History, iki hafta önce “Season 3.5″‘in startını vermişti hatırlayacağınız üzere. Noel civarında yayınlanan Donald Trump vs. Ebenezer Scrooge bölümünden sonra uzun süre ara veren seri, iki hafta önce Walter White vs. Rick Grimes ile dönmüş, iki AMC dizisi yıldızını karşı karşıya koymuştu. Biz o bölümden pek fazla tatmin olmamıştık, fakat tabii yine de hafta içerisinde ara ara açtık, dinledik. En nihayetinde Epic Rap Battles standartlarının altındaydı, ama zaten ERB standartları çok yüksek olduğundan, pek problem olmadı.

Aradan iki hafta geçti ve Epic Rap Battles of History, bu sefer gelmiş geçmiş en fazla istek alan bölümle karşımıza çıktı: Superman vs. Goku. Bu kapışma herhalde seri Adolf Hitler vs. Darth Vader ile patladığnıdan beri her videonun altında minimum bin beş yüz kere talep ediliyordu. En sonunda EpicLLOYD ve Nice Peter taleplere karşı gelemeyip, iki efsane karakteri kapıştırdılar. Rolleri de iyi dağıtmışlar. Lloyd Superman’i oynarken, Goku’yu da bir başka YouTube ünlüsü Ray William Johnson canlandırmış.

Bizim kanaatimiz? Epic Rap Battles of History, her zaman kostümlere ve görüntü yönetimine önem vermiş bir seriydi. Hatta hemen hemen her zaman karakterleri canlandıran aktörler, gerçekteki hallerine çok benzer şekilde makyajlanıyordu. Picasso ile Bob Ross, Sherlock Holmes ile Batman, Leonidas ile Master Chief, kostüm ve makyaj anlamında ekibin kendini aştığı işlerden biriydi. Bu bölümde de Goku’yu muhteşem bir şekilde ekrana yansıtmışlar. Bir anime karakterini gerçeğe böylesine güzel geçirmek takdire şayan bir iş. Fakat Batman’in kostümünü o kadar iyi yaptıktan sonra, Superman de nasıl bu kadar bocalamışlar anlamadık. Kelimenin tam anlamıyla sokaktan alınmış bir kostüm geçirilmiş Lloyd’un üstüne.

Sözler ise hiç fena değil. Dragon Ball hayranlarının ekstra keyif alacağı garanti, fakat biz en çok kapanış cümlesine takıldık. Goku’nun söylediği, “One more Superman, who’s never gonna walk again” repliği, herhalde ERB tarihindeki en ağır laf sokmalar listesine üst sıralardan girer, Clint Eastwood vs. Bruce Lee’deki “I’d beat you in round two, but that’d be unbelievable; no one in your family ever lives to see a sequel” dizesi ve Marilyn Manson vs. Cleopatra bölümündeki “You lost so many babies, they should call you Miss Carriage” dizesinin hemen yanına.

Bölüm aşağıda. Siz de fikirlerinizi söyleyin, olmuş mu, olmamış mı, nedir? Biz beat’i pek sevdik, iki üç kere dinledik. Superman’in dandik kostümü de olmasa baya severdik gibi hissediyoruz. Siz ne diyorsunuz?

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.