Geekliği geeklik yapan öğeleri üst üste koyup bir bina yapmak istesek temellerinde Dungeons and Dragons olurdu. Bence artık bu noktada anlaşmamız gerekiyor. Yani Lord of the Rings, Star Trek, Star Wars, Doctor Who gibi geekliğin tanımını değiştirmiş birçok yapım olsa da D&D ve masa oyunları bugün burada oturup konuşmamızın, bir şeyler yazmamızın asıl sebebi. Fakat D&D, uzun yıllardır bu blockbusterlara karşı sessiz kaldı ve her zaman çok niş bir kitleye hitap etti. Ta ki düne kadar! Dün gece artık D&D de yarışa katılmak için harekete geçti ve ilk adımını çok doğru bir şekilde yaptı. Dungeons and Dragons’ın gelecek olan filminde başrol Chris Pine’ın!

Aslına bakarsanız bu filmin haberi yeni değil. Jonathan Goldstein ve John Francis Daley bir yıldır senaryosunu bile yazdıkları bu film üzerinde çalışıyorlar. Fakat tüm D&D ürünlerini olduğu gibi bu filmi de etkileyen Hasbro’nun ünlü D&D davası sonuçlanmadan film bir türlü yapım aşamasına konulamadı. Bu zamana kadar çok sessiz ve derinden işleyen film projesi davanın bitmesinin ardından yalnızca birkaç gün sonra bir anda ünlü yıldızı kadrosuna dâhil edince tüm gözleri üzerine çekti. Artık Dungeons and Dragons filmi hakkında daha fazla şey duyacağız.

Şimdi heyecanlandığım için biraz hızlı bir giriş yaptım biliyorum ama film ile bildiğimiz her şey aşağı yukarı bu kadar. Şimdiye kadar ne Goldstein ne de Daley film hakkında telif hakları davasından dolayı “Şöyle bir şey var aklımızda” diyemedi. Dungeons and Dragons gibi, hikâyelerin derya deniz olduğu bir evrende de eğer “Kesin şöyle bir film yapacaklar” diye tahminde bulunmak isteyen beri gelsin, zira bende o cesaret yok. Bu yüzden şimdilik bildiklerimizle yetinip, güzel bir film serisine kavuşmayı umut etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden.

Ya gerçekten bizim kitlemizin D&D ile oldukça içli dışlı olduğunu ümit ederek soruyorum siz nasıl buldunuz Chris Pine’ı oyuncu tercihi olarak? Genel olarak bir D&D filminden beklentiniz nedir? Yorumlara yazın biraz D&D muhabbeti yapalım.

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.