Star Wars evreni için bir yeni umut olarak hayatlarımıza giren The Mandalorian’ın ikinci sezonuna veda edeli beri, altı ayı devirdik. Sezon finalinde vaat edilen The Mandalorian’a bağlı iki dizi, iki spin-off vardı, birini de malum tartışmalı açıklamalarından sonra, Cara Dune karakterine hayat veren Gina Carano’nun Disney ile alakasının kesilmesiyle daha yolculuk başlamadan uğurladık. Diğeri ve eğer hâlihazırda yayınlanmakta olan The Bad Batch‘i saymazsak, bu yeni dalganın karşımıza çıkacak en yeni ürünü The Book of Boba Fett‘ten ise The Mandalorian ikinci sezon finalinden beri pek haber alamıyorduk. Eh, dizinin çekimleri tamamlanıp post-prodüksiyon süreci başlamışken detaylarına dair azar azar da olsa haberler gelmeye başladı.

Boba Fett olarak The Mandalorian’ın ikinci sezonuna, finaldeki Luke kadar olmasa dahi sevenleri için bir o kadar heyecanla fan damgasını vuran Temuera Morrison ve Fennec Shand rolüyle Ming-Na Wen‘in bu spin-off‘ta yer alacaklarını zaten Jabba’nın mekânını bastıkları sahneyi izlediğimiz için biliyorduk. Star Wars’ın umudu ve şimdiye kadar her türlü takdiri de kendilerinde toplayan Jon Favreau ve Dave Filoni yine işin başında olacaklar, Robert Rodriguez de aynı şekilde, The Book of Boba Fett için birkaç bölümde yönetmen koltuğuna geri dönecek. Bunlar, seri hakkında şimdiye kadar bildiğimiz güzellikler.

Ancak serinin tam olarak neyi anlatacağı konusunda tek bildiğimiz, Boba Fett’in dönüşünü adım adım Mandalorian’da izlememizden hareketle, bıraktığımız yerden devam edeceği yönündeydi. Geçtiğimiz gün Temuera Morrison, verdiği bir röportajda, seriden bahsetmiş. Söyledikleri de en azından The Book of Boba Fett’in hikâyesine nelerin dâhil olacağıyla ilgili ilk bilgileri almamızı sağlıyor diyebiliriz.

Morrison’un söylediğine göre dizide, Boba Fett’in The Mandalorian’da gördüğümüzden sonraki yaşayacaklarının yanında, kendisini en son bıraktığımız The Empire Strikes Back‘ten beri nerede olduğu ve neler yaptığıyla ilgili de temas edilecek yerler olacak. Bu esnada da karakterle ilgili çok daha fazla şey öğreneceğiz elbette. Açıkçası doğrudan Jabba’nın tahtına oturduğu yerden alıp yeni maceralarını anlatmalarındansa, The Mandalorian’da boy göstemesinden itibaren aklımıza takılan geçmişe dair; nasıl hayatta kaldı, nerelerdeydi, zırhının nerede olduğunu nasıl bildi ve benzeri birtakım sorularımızın cevaplarını da izleyebilecek olmak beni sevindiriyor. Siz ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.