İlk sezonuyla süper kahraman sevenleri kafadan kazanan, sevmeyenleri ise bir başka açıdan bakışıyla sevindiren The Boys dizisi, görece daha tartışmalı olan ikinci sezonuyla da gündemde kalmayı epeyce başardı. Üçüncü sezonunda, tıpkı ikinci sezondaki Stormfront karakteri gibi, hikâyeyi derinden etkileyecek Kaptan Amerika parodisi Soldier Boy karakterini de hikâyesine katan dizi, gerek karakteri canlandıracak oyuncunun Jensen Ackless olması gerekse de Ackless’in karakter kostümüdür, kemik kadroyla tatillere çıkıp, düşman çatlatırcasına fotoğraflar paylaşmasıdır falan derken, bir süredir gündemimizden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde ise diziye, üç yeni süper kahraman daha katıldı; dizi de gündemimizden düşmemeyi de böylece bir kez daha başarmış oldu sanırım.

Hemencecik bir şeyi netleştirmek lazım, duyurulan bu üç süper kahraman, dizide şimdiye kadar izlediklerimizin aksine, serinin çizgi romanlarından gelen karakterler değiller. Dizi için üretilen, özgün karakterlerden bahsediyoruz yani. Ancak tabii süper kahraman dünyasını sıkıca takip edenler için, The Boys’un temel meselesine odaklanırsak, yeni karakterlerin süper kahraman lakaplarına bakarak az çok hangi diğer çizgi roman karakterinin parodisi olarak dizide yer alacaklarını çıkartmak da mümkün olabilir belki.

Oyuncu seçimleri de yapılan bu üç yeni karakterden Gunpowder’ı Sean Patrick Flannery, Supersonic’i Miles Gaston Villanueva ve Blue Hawk’ı da Nick Wechsler canlandıracak. Karakterlerin diziye nasıl dâhil olacakları yahut rol tanımlarıyla ilgili henüz bir bilgimiz yok. Fakat serinin yaratıcısı Eric Kripke’nin üçüncü sezonla ilgili söylediği “televizyon tarihindeki en delice şeylerden biri olacak” sözlerini samimi kabul edersek, The Boys’tan gelen her yeni bilgiyle alakalı olarak ne umarsak azdır, diyesim geliyor.

Öyle görünüyor ki sezon gelene kadar The Boys’tan daha çok haber alacağız; bazı diziler gibi iki görsel, bir fragman düşmeyecekler önümüze. The Boys’un bu denli rağbet görmesi onun için, anlatmak istediği şey için iyi mi; Turşu Rick ve sonraki süreçten ibret alsak, bu denli popülerliğe ulaşan çok yenilikçi diğer dizilerle kıyaslasak mesela, ikinci sezonda da zaman zaman eleştirdiğimiz gibi parodisi olduğu şeye dönüşür mü o da, bunlar başka problemler. Şimdilik, The Boys üçüncü sezon için ufukta henüz açıklanmayan bir sürü plan ve bir sürü yenilik göründüğünü söyleyebiliriz. Siz ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

2 Comments

  1. Emin Özdenvar Reply

    Bir yerde bu yeni eklenen kahramanlara dair güzel bir teori gördüm: Vought’un sahibinin Seven ekibinden illallah edip, Soldier Boy önderliğinde yeni bir ekip tanıtımı yapacağı(çizgi romanlardaki Payback olabilir bu) ve bu işin de SevenXPayback gibi Civil War benzeri bir savaşa yol açabileceğini söylüyordu. Çok güzel geliyor kulağa ama dizi her ne kadar Amazon’un olsa da, 2. sezonun sonundaki Stormfront’un diğer 3 kadın karakterden dayak yediği sahnenin basitliği -her ne kadar içimin yağlarını eritse de- göüzüm korkutmuyor değil eğer böyle bir şey olursa görsel efektlerin nasıl duracağı açısından. Bu arada diziye Crimson Countess diye bir karakter daha eklendi çizgi romandan, o da bu ekibe dahil olur belki teoriden gidersek eğer.

    • Meltem Deniz Doğan Reply

      Önceki sezon teaserlarında Stormfront’un tanıtımını çok beğenmiş ve özellikle ilk bölümlerde Stormfront ile yapmaya çalıştıklarına yönelik heyecan duymuştum. Fakat gerek Stormfront’un verdiği mesajların altını senin de bir kısmıyla dikkat çektiğin şekilde boşaltmaları gerekse de sezon sonunda senatörle yaptıkları hamleden dolayı dick joke’a kadar götürülebilecek daha birçok sorunun yanında diziden beklentimin sıfıra inmesine neden oldu. Soldier Boy’a mesela hiç heyecanlanamıyorum. Biraz böyle tenha sularda yüzüp tartışmalı noktaları kurcalayacağız derken eleştirdikleri şeyden fazla uzaklaşamayan bir parodisine dönüşüyorlar gibi hissettirdi bana bir önceki sezon. Umarım yeni sezon şansını çok zorlamadan başarıya ulaşabilir. Pek beklentim yok ama yine de izleyeceğim elbette.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.