Geekyapar`da spor yada sporcularla ilgili pek fazla yazı yok. Bunda geek kültürü ile sporcu kültürel profillerinin çok uyuşmamasının büyük payı var. Eski profesyonel sporcu olarak, bende bir ayarsızlık olabilir tabii. Ancak bu üst düzey örneği geçenlerde fark ettiğimde epey sevindiğimi ve şaşırdığımı itiraf etmem gerekir.

Tim Duncan? Muhtemelen adını sıklıkla duyduğunuz Kobe Bryant yada LeBron James kadar popüler değil ancak onlardan çok, çok daha başarılı. Bakınız wikipedia ne diyor :

“Kariyerinde toplam 4 kez NBA Şampiyonluğu, 2 kez NBA MVP, 3 kez NBA Finalleri MVP ve NBA Yılın Çaylağı Ödülü başarılarını elde etmiştir. Ayrıca kariyerinde 14 kez NBA All-Star kadrosuna alınmasının yanında [3] üst üste 13 sezon NBA En İyi Savunma Takımı ve NBA En İyi Beşi‘ne seçilmeyi başaran tarihteki tek oyuncudur.”

Söylemeye gerek yok, dergiler, siteler, TV kanalları ve NBA yönetimi tarafından verilen daha yüzlerce ödül ve rekoru var.

Ve eklemek gerekir ki, kendisi pek çok otoriteye göre tüm zamanların en iyi uzun forvet oyuncusu. Dikkatinizi çekerim ki sadece “aktif” değil, “tüm zamanların”. Basketbolda 5 tane pozisyon olduğuna ve bunlardan birinde “en iyisi” olduğuna bakarsanız futboldaki eşdeğerinin Maradona, Pele, Platini gibi adamlar olduğunu anlarsınız. Ayrıca süper-starlar arasındaki en gösterişsiz ve sessiz sakin oyuncuların başında geldiğini de belirtmek gerekir.

Tabi buraya kadar olanı, geekyapar`a pek hitap etmiyor. Ancak Tim Duncan ile ilgili başka konular da var.

  • İyi ve düzenli bir DnD oyuncusu,  ve daha da ilginci, DM`i
  • Göğsünde Merlin dövmesi var ve NBA`e ilk geldiğinde takım arkadaşlarına “çoğu oyuncunun bir lakabı var. Benimki de olursa Merlin olsun mu?” gbi masumane bir dilekte bulunuyor. Ancak nickname almak için fazla iyi olunca bu iş yatıyor.
  • Özellikle uzakdoğu başta olmak üzere kılıç ve bıçaklardan oluşan kolleksiyonu var.
  • Teksas eyaletindeki Rönesans Fuarı`nın katılımcılarından. (http://en.wikipedia.org/wiki/Renaissance_fair)
  • Üniversitedeki takma ismi ise Mr. Spock.

Sağda solda göreceğiniz “geek” profesyonel sporcular listesinin, en yüksek profilli karakterinin videolarını izlerseniz çok daha seveceğinize eminim. Güzel insan Tim, gönüllerdesin!

 

J.H.’nin Notu: Tim Duncan kadar reyiz olmasalarda, şu geek sporcuları da atlamamak gerek: Sergio “Kun” Agüero (adı bir animeden geliyor, kolunda Tengwar lisanında bir dövme var), Andrei Kirilenko (Vücudunda WoW karakterinin dövmesi var), Andrew Bynum (boş vaktinde elektroniklerle uğraşıyor, yaptığı makineler var), Lance Briggs (çizgi roman hastası Amerikan futbolcusu, kendi dükkanını açtı, bir de çizgi roman yazdı) ve bir dönem ismini Chris World of Warcraft’a değiştirmeyi düşündüğünü söyleyen Chris Kluwe.

Author

Bık bık bık bık, bık bık : Bık - bık bık bık? Bık - bık bık... Bık - BIK!!! Bık - Bık, bık, bık, bık bık...

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.